«Νοκ άουτ» ο Λοκατέλι από την εθνική Ιταλίας

Χωρίς τον Μανουέλ Λοκατέλι θα δώσει η Ιταλία τα δύο τελευταία -και κρίσιμα- παιχνίδια της στον 3ο προκριματικό όμιλο του EURO 2024, με αντιπάλους τη Βόρεια Μακεδονία και την Ουκρανία. 

Ο τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», Λουτσιάνο Σπαλέτι, γνωστοποίησε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι ο μέσος της Γιουβέντους αποχώρησε από τη συγκέντρωση της εθνικής ομάδας, χωρίς να διευκρινίσει τι πρόβλημα αντιμετωπίζει.

Από τους 29 παίκτες που κάλεσε αρχικά ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής, στη διάθεσή του για την πρώτη προπόνηση βρίσκονται 25, καθώς, πέραν του Λοκατέλι, εκτός πλάνων έμειναν υποχρεωτικά ο Νταβίντε Καλάμπρια της Μίλαν, ο Ραφαέλ Τολόι της Αταλάντα και ο τερματοφύλακας Αλεξ Μερέτ της Νάπολι, που τραυματίστηκαν στα ματς της Serie A το Σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενος στην επιστροφή του Ζορζίνιο, ο οποίος δεν είχε κληθεί για τα ματς του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, ο Σπαλέτι εξήγησε ότι «… δεν είχε κληθεί γιατί έπαιζε λίγο με τον σύλλογό του, αλλά πάντα εξέφραζε την επιθυμία να είναι μέλος αυτού του γκρουπ. Τώρα παίζει περισσότερο, είναι αρχηγός της Αρσεναλ κι αυτά είναι θετικά σημάδια που μας έκαναν να τον ξανακαλέσουμε». Είπε ακόμη ότι ο βραζιλιάνικης καταγωγής μέσος χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο κεφάλι του στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του και γι΄αυτό «… πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά τον χρειαζόμαστε».

Η Ιταλία βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου με 10 βαθμούς, έναντι 16 της Αγγλίας (που έχει ήδη προκριθεί στα τελικά) και 13 της Ουκρανίας, η οποία όμως έχει ένα ματς περισσότερο. Οι νυν πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται τη Βόρεια Μακεδονία την Παρασκευή (17/11) στη Ρώμη και τρεις ημέρες αργότερα (20/11) παίζουν στο Λεβερκούζεν με την -τυπικά γηπεδούχο- Ουκρανία, στο παιχνίδι που θα κρίνει τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

To Top