Νομική αντίδραση της ΠΑΕ για να “θωρακιστεί” τον κρίσιμο μήνα – Τι σημαίνει η άρση της προσωρινής διαταγής

Η απόφαση του δικαστηρίου σήμερα το πρωί, με το οποίο ενώ έδωσε αναβολή ενός μήνα για την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99, δεν ανανέωσε την προσωρινή διαταγή προστασίας από τους δεκάδες πιστωτές, αποτελεί ένα ακόμη εφιαλτικό “χτύπημα” για τον Άρη!

Πρακτικά η απόφαση αυτή σημαίνει ότι:

1. οποιοσδήποτε πιστωτής που έχει τελεσίδικη απόφαση στα χέρια του, μπορεί να ζητήσει την εφαρμογή της και εφόσον δεν πληρωθεί, να ζητήσει την αφαίρεση βαθμών και τον μηδενισμό του Άρη από τα επόμενα παιχνίδια.

2. χρονικά υπάρχουν μερικές μέρες περιθώριο, αλλά είναι σίγουρο ότι ο Άρης είναι στη δίνη του κυκλώνα και εκτεθειμένος από παντού.

3. το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ δόθηκε αναβολή, άρθηκε η προσωρινή διαταγή, απόφαση που περιγράφει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο δικαστήριο για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 και σχετίζεται προφανώς με την προηγούμενη απορριπτική απόφαση, όταν και δεν πέρασε ως προσχηματική.

Από κει και πέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ και οι νομικοί που χειρίζονται την απόφαση θα αντιδράσουν άμεσα νομικά μέσα στο τρέχων 48ωρο, έχοντας συγκεκριμένο τρόπο ώστε να “θωρακιστεί” η ΠΑΕ αυτόν τον κρίσιμο μήνα, όπου τυπικά δεν θα υπάρχει η προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές. 

Συγκεκριμένα, η κίτρινη ΠΑΕ αναμένεται να καταθέσει ξεχωριστά νέα αίτηση για προστασία από τους πιστωτές, η οποία είναι ξεχωριστή ενέργεια σε σχέση με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

To Top