ΑΠΟΨΕΙΣ

Νοοτροπία μεγάλης ομάδας από Ένινγκ με στόχο έναν τίτλο

Ο Ιανουάριος μπήκε με το δεξί για τον Άρη νικώντας μέσα σε πέντε μέρες σε δυο σημαντικής αξίας (ουσιαστικής, γοήτρου, αλλά και ψυχολογικής) παιχνίδια τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και την Ξάνθη στο κύπελλο, δείχνοντας ότι ο Μίχαελ Ένινγκ θέλει να περάσει στο χορτάρι την νοοτροπία μεγάλης ομάδας, που θα διεκδικήσει διακρίσεις και γιατί όχι έναν τίτλο, αυτόν του κυπέλλου.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Άρης είχε και φέτος κατά γενική ομολογία ποιότητα, καλούς παίκτες, πρόσφερε θέαμα, πέτυχε πολλά όμορφα γκολ, αλλά όταν κάτι πήγαινε καλά, είχε την ποδοσφαιρική αφέλεια να το χαλάσει. Παιχνίδια όπως αυτά με τον ΟΦΗ, την ΑΕΛ, τον Πανιώνιο και την Λαμία, θα μείνουν ως τα πιο χαρακτηριστικά φέτος, όπου η κιτρινόμαυρη ομάδα πέταξε στα σκουπίδια βαθμούς, εξαιτίας των δικών της… αφελειών, χωρίς να διαγράφονται οι απώλειες εξαιτίας των σφυριγμάτων της διαιτησίας και της προβληματικής χρήσης του VAR.

Στα τελευταία παιχνίδια με Βόλο (4-0), με Παναθηναϊκό (0-0), με ΠΑΟΚ (4-2) και Ξάνθη (0-1), ο Άρης κατάφερε να παρουσιάσει σαφή δείγμα ότι αποκτάει σοβαρότητα, νοοτροπία μεγάλης ομάδας και να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις αφέλειες που του έκοψαν την ορμητική του πορεία προς την κορυφή. Με αυτά τα στοιχεία είναι ενεργός στους στόχους του σε πρωτάθλημα και κύπελλο και συνεχίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την “Οδύσσεια” του πιο δύσκολου Γενάρη των τελευταίων χρόνων.

Το γεγονός ότι ο Ένινγκ κατέβασε την ίδια ενδεκάδα στην Ξάνθη, αυτήν που είχε τη… φόρα από το εμφατικό 4-2 επί του ΠΑΟΚ (σε ένα ματς όπου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα της “εξυγίανσης” και του “ανίκητου” αντιπάλου) κατέγραψε πλέον μια σημαντική εξέλιξη: ο Γερμανός ανοιχτά δείχνει ότι ο στόχος του Άρη είναι να φτάσει μέχρι την πηγή (κύπελλο) και δεν έχει σκοπό να σπαταλήσει με πειράματα κι αλχημείες καμία από τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν, εξασφαλίζοντας την πιο ασφαλή μετάβαση σε αυτήν.

Το επόμενο στοίχημα του είναι φυσικά (όπως και όλου του τεχνικού τιμ) να κρατήσει όσο τον δυνατόν πιο φρέσκια την ομάδα για να καταφέρει με μικρές προσθαφαιρέσεις να ανταποκριθεί στα συνεχή παιχνίδια που θα κρίνουν σε τεράστιο βαθμό όλη την χρονιά.

Δείχνει ότι έχει και την θέληση και την γνώση και κυρίως την… αυτοπεποίθηση πια να το κάνει. Οι νίκες άλλωστε “τρέφουν” σιγουριά και αισιοδοξία και δεν είναι τυχαίο το πώς πανηγύριζε ο ίδιος ο Ένινγκ την νίκη επί του ΠΑΟΚ και τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε τόσο πειστικά στο χορτάρι. Την ώρα μάλιστα που γνωρίζει ότι εκτός από τον Άγγελο Χαριστέα, τον οποίο είχε πάντα στο πλευρό του, ως πολύτιμο συνεργάτη, έχει κερδίσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και του κόσμου, αλλά και του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ως κατεξοχήν Γερμανός όμως γνωρίζει επίσης, καλύτερα από τον καθένα και κάτι ακόμη, όπως έχει εξομολογηθεί κατά καιρούς: όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος… 

ΥΓ1: Ο Φετφατζίδης απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα. Και το κυριότερο; Γουστάρει που είναι στον Άρη. Ευτυχώς έκλεισε τα αυτιά σε όλους τους καλοθελητές και βγάζει στο γήπεδο μέρος από αυτά που μπορεί… Γιατί μπορεί περισσότερα…

ΥΓ2: Ο επικοινωνιακός μηχανισμός όσο κι αν προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, η επιβλητική νίκη του Άρη θα τον στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη.

ΥΓ3: Η ένοχη σιωπή στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βούλγαρου πόσα πολλά “λέει”. Οι λαλίστατοι για υποθέσεις τύπου Τζήλου, Ευαγγέλου κ.α. σιώπησαν. Τόσο εκκωφαντικά που κάνει μπαμ!

To Top