Νούρκιτς και Μούσα ξέσπασαν: “Είμαστε τσίρκο, είμαστε 4 άτομα σε ένα δωμάτιο, πάμε στο γήπεδο με ταξί”

Ο Γιουσούφ Νούρκιτς, ο Τζάναν Μούσα και οι υπόλοιποι παίκτες της Βοσνίας ξέσπασαν μετά την ήττα από την Πολωνία για τα προ-προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων, καταγγέλλοντας τις συνθήκες που βιώνουν, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση τσίρκο.

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που η Βοσνία κόντεψε να μην κατέβει στο EuroBasket 2022 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Όπως φαίνεται όμως, τα προβλήματα συνεχίσουν να υφίστανται. Βασικά, τα πράγματα μοιάζουν ακόμα χειρότερα.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν με το ξέσπασμα που είχαν μιλώντας στα ΜΜΕ οι παίκτες της εθνικής Βοσνίας, οι οποίοι εμφανίστηκαν όλοι μαζί, βάζοντας μπροστά τους Γιουσούφ Νούρκιτς και Τζάναν Μούσα να μιλήσουν μετά την ήττα από την Πολωνία για τα προ-προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Νούρκιτς, ο οποίος τα έβαλε ανοιχτά με τους πολιτικούς της χώρας. “Ήρθαμε όλοι μαζί για να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα εδώ και 30 χρόνια. Όλα ξεκινούν από τις συνθήκες, που είναι ίδιες κάθε χρόνο. Δεν έχουμε βασικά πράγματα και δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε” δήλωσε αρχικά ο σέντερ των Μπλέιζερς, για να προσθέσει κλείνοντας:

“Φέρνουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις συνθήκες που έχουμε. Πρέπει να σκεφτούμε τις οικογένειές μας. Δεν έχουμε σωστές συνθήκες, κοιμόμαστε τέσσερα άτομα σε ένα δωμάτιο. Οι πολιτικοί παίρνουν τον μισθό τους στην ώρα τους, δεν υπάρχει καθυστέρηση. Εμείς δεν έχουμε καν γυμναστή. Τα παιδιά που θα παίξουν στο μέλλον για την ομάδα πρέπει να εξασφαλίσουν λογικές συνθήκες. Είμαστε ένα τσίρκο, τα παιδιά αυτά θα φύγουν να παίξουν σε άλλες εθνικές ομάδες”.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε το έτερο αστέρι της ομάδας, ο Τζάναν Μούσα της Ρεάλ, ο οποίος είπε: “Αυτά που είπε ο Γιουσούφ τα ξέρουμε όλοι. Δεν υπάρχει πλάνο. Είναι αδύνατο να κοιμηθούν τέσσερα μέλη της εθνικής σε ένα δωμάτιο, με τον ένα να ακουμπάει τα πόδια του άλλου. Είναι σημαντικό για την Ομοσπονδία να είναι μαζί μας σε αυτό.

Την ίδια στιγμή που άλλες εθνικές δίνουν 9-10 αγώνες προετοιμασίας, εμείς δώσαμε μόλις δύο. Θα νικήσουμε το τουρνουά, αλλά αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό. Δεν κάνουμε αρκετά καλή δουλειά, δεν έχουμε σωστή προετοιμασία”.

Τέλος, ο αρχηγός της ομάδας, Μίραλεμ Χαλίλοβιτς, τόνισε: “Δείχνουμε ευγνωμοσύνη στην οποία βοήθεια έχουμε. Κατά την γνώμη μας η Ομοσπονδία πρέπει να βρει τρόπο να έχει έσοδα. Κοιτάξτε τι κάνει η Σλοβενία. Το οικονομικό είναι πάντα πρόβλημα. Γιατί δεν υπάρχει πλάνο με μαγαζιά για φιλάθλους, διαφημίσεις για παίκτες όπως ο Γκάρζα και ο Νούρκιτς. Μας εκνευρίζει αυτό.

Γίνονται μονίμως αυτοσχεδιασμοί. Πάμε στο γήπεδο με ταξί, κοιμόμαστε στα αμάξια. Ερχόμαστε εδώ επειδή αγαπάμε την εθνική. Αν δεν κατακτήσουμε την πρώτη θέση στο τουρνουά θα είναι αποτυχία”.

To Top