ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντάριο Φερνάντες: “Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα ως… προπονητής”

Ο Ντάριο Φερνάντες, που στο παρελθόν φόρεσε και την φανέλα του Άρη, μίλησε για την νέα σελίδα της ζωής του, την προπονητική.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι θεωρείς πως πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Νομίζω πως πρέπει να αλλάξει το επίπεδο των παικτών αλλά και γενικότερα του πρωταθλήματος. Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά η οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα λειτουργεί αποτρεπτικά στο να έρθουν περισσότεροι…

Εγώ ήρθα στην Ελλάδα σε μια πολύ καλή εποχή (2005), οι ελληνικές ομάδες είχαν καλές παρουσίες και στην Ευρώπη. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό και όλοι οι σύλλογοι είχαν αξιόλογους ποδοσφαιριστές.

Τώρα ασχολείσαι με την προπονητική. Θα επέστρεφες σαν προπονητής στην Ελλάδα;

Φυσικά και θα το έκανα! Αυτό το διάστημα είμαι προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών στο Ντάλας. Είναι κάτι που με γεμίζει και με ευχαριστεί πολύ. Προσπαθώ να μεταφέρω στα παιδιά τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν όσο καλύτερα γίνεται στο ποδόσφαιρο. Αν σου έλεγα πως δεν θέλω να έρθω σαν προπονητής στον Πανιώνιο, θα ήταν ψέμα! Είναι κάτι που θέλω να γίνει κάποια στιγμή. Προς το παρόν, είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που κάνω, το να συνεισφέρω στην ανάπτυξη των νέων αθλητών, είναι για εμένα πολύ σημαντικό. Τα παιδιά είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Ποιό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να μάθει ένα παιδί από τον προπονητή του;

Δεν νομίζω πως μπορώ να σου πω μόνο ένα. Ο προπονητής πρέπει να μεταφέρει στα παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Πρέπει να τα κάνει να ” ερωτευτούν ” την μπάλα και μέσα από αυτόν τον έρωτα να αναδειχθούν τα καλύτερα στοιχεία κάθε παιδιού. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, γι’αυτό ο προπονητής πρέπει να φροντίζει να περνάνε καλά οι νέοι αθλητές και να φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο. Επιπλέον, πρέπει να αποτελεί έμπνευση για τους μαθητές του, θα πρέπει να τους μάθει να τιμούν την φανέλα που φοράνε και να τους θυμίζει καθημερινά πως είναι το μέλλον του αθλήματος. Με στήριξη και αγάπη πρέπει να εξελίξει τα παιδιά σε τακτική και τεχνική στον βαθμό που μπορεί.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Αυτή την στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος που ασχολούμαι με τις αναπτυξιακές ηλικίες. Είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω να κάνω, έχω πολλά να δώσω αλλά και να μάθω σαν προπονητής. Μελλοντικά, θα ήθελα να ασχοληθώ ξανά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε κάποια αντρική ομάδα. Μετά από δεκαεπτά χρόνια σαν επαγγελματίας, μου λείπει αυτή η αδρεναλίνη, αυτή η ” πίεση ” του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και η μαγική ατμόσφαιρα του γηπέδου. Ελπίζω, πως θα το ζήσω και πάλι, κάποια στιγμή.

Τι θέλεις να πεις στον κόσμο που δοκιμάζεται εν μέσω πανδημίας;

Όλοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση με υπευθυνότητα. Πρέπει να μείνουμε σπίτι και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας. Αφήστε τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν ο, τι καλύτερο μπορούν και βοηθήστε τους με το να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής και να τηρείτε τα μέτρα προστασίας. Θα έρθει η στιγμή που θα παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο και θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας. Για να γίνει αυτό, επιβάλλεται να μείνουμε υγιείς.

To Top