Νταμίρ Κάναντι: Ο Αυστριακός τεχνικός του Ατρόμητου που αναδείχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς»

Ο πρώην προπονητής της Ραπίντ Βιέννης οδήγησε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ατρόμητο Αθηνών στην τέταρτη θέση της Superleague 2017/18 και στην έξοδό του στο Europa League της επόμενης χρονιάς.

Πέρσι τον χειμώνα, ο Νταμίρ Κάναντι είχε χαρακτηριστεί ως καλύτερος προπονητής του πρώτου εξαμήνου της σεζόν, ενώ αργότερα ο Βιεννέζος χαρακτηρίστηκε και ως «Προπονητής της Χρονιάς». Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, ο Αυστριακός έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook: “Χαίρομαι που ονομάστηκα ο καλύτερος προπονητής της σεζόν μετά το πρώτο μου έτος στο εξωτερικό. Σε αυτό το σημείο έχω μόνο ένα πράγμα να πω· θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα μου, όλο το προπονητικό προσωπικό και ιδιαίτερα εσάς, τους οπαδούς. Η περασμένη σεζόν ήταν ιδιαίτερα θετική για μένα. Βάλαμε πολλούς στόχους και τους πετύχαμε. Ανυπομονώ για το μέλλον με τον Ατρόμητο!».

Με τη σειρά του, ο Ατρόμητος ευχαρίστησε τον Κάναντι ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Πάμε, όμως, να δούμε τη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του Αυστριακού που εντυπωσιάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, κρατώντας τα ηνία του Ατρόμητου για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο 48χρονος πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στην πατρίδα του, παίζοντας και προπονώντας αυστριακές ομάδες. Ως ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε για ομάδες όπως η Αντμίρα Βάκερ στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, έπαιζε ως μέσος στα περιφερειακά πρωταθλήματα της Αυστρίας.

Από το 2002 έως το 2013 ο Κάναντι εντυπωσίασε με τις ικανότητές του προπονώντας ομάδες όπως τη Φλοριντσντόρφερ, τη Ζίμμερινγκερ και τη Λούστεναου, τις οποίες κατάφερε να κρατήσει στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας.

Το 2013 πήγε στη ΣΚ Ράιντορφ Άλταχ ανεβάζοντάς τη στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα, όπου τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση της βαθμολογίας και πήρε την πρόκρισή για το Europa League της επόμενης σεζόν. Υπό τις οδηγίες του Κάναντι, η ομάδα ήρθε δεύτερη στο αυστριακό πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, γεγονός που οδήγησε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας να κάνει πρόταση στον Αυστριακό τεχνικό.

Ο Κάναντι υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ραπίντ Βιέννης τον Νοέμβριο του 2016, αλλά απολύθηκε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2017. Στο διάστημα αυτό κατέγραψε το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του, αφού σε 17 αγώνες, η ομάδα είχε μέσο όρο μόλις 0,79 βαθμούς ανά παιχνίδι. Το γεγονός αυτό ήταν ένα πλήγμα στην καριέρα του 48χρονου τεχνικού, ο οποίος σε δήλωση του στα ΜΜΕ είπε χαρακτηριστικά: «Αντιμετώπισα πολλές δύσκολες καταστάσεις με τον σύλλογο και τους οπαδούς, δεν ήταν εύκολο. Παρόλα αυτά το να είναι κανείς μέρος της Ραπίντ Βιέννης είναι πάντα μια εξαιρετικά διδακτική εμπειρία».

Από τον Ιούλιο του 2017, ο Νταμίρ Κάναντι είναι ο επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας του Ατρόμητου Αθηνών και μάλιστα, με διακρίσεις. Έχοντας οδηγήσει τον σύλλογο στην τέταρτη θέση της Superleague και στην πρόκριση στο Europa League, χαρακτηρίστηκε «Προπονητής της Χρονιάς» στην Ελλάδα για τη σεζόν 2017/18.

Αυτή τη στιγμή, ο Ατρόμητος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, με διαφορά μόλις δύο βαθμών πίσω από τον Ολυμπιακό και δέκα από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, ο Ατρόμητος πρόκειται να αντιμετωπίσει την Ξάνθη σε ένα ματς στο οποίο  το στοίχημα Superleague της bwin τον δείχνει και πάλι νικητή. Μάλιστα, η ομάδα του Περιστερίου είναι η μοναδική του φετινού πρωταθλήματος που κατάφερε να περάσει αλώβητη από τον αήττητο ΠΑΟΚ,  αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς του Αυστριακού τεχνικού τις δύο αυτές σεζόν, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον συλλόγων όπως η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία λέγεται ότι ότι βρίσκεται εν μέσω διαδικασιών ώστε ο Νταμίρ Κάναντι να είναι ο επόμενος μάνατζερ της ομάδας.

 

 

To Top