ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντανίλο Περέιρα: Από τον δανεισμό του στον Άρη… διεκδικητής του Τσάμπιονς Λιγκ! (videos)

Μπορεί να αγωνίστηκε στον Άρη ως δανεικός για ένα εξάμηνο το 2011, ωστόσο πρόλαβε να δείξει μερικές πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του.

Ο λόγος για τον Ντανίλο Περέιρα, ο οποίος στα 29 του πλέον, βρίσκεται στην πανίσχυρη οικονομικά και αγωνιστικά Παρί Σεν Ζερμέν και χθες πανηγύρισε με την ομάδα του την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός συνέχειας την τροπαιούχο του θεσμού, Μπάγερν Μονάχου. Η εξέλιξη του διεθνή Πορτογάλου μέσου -χθες βέβαια αγωνίστηκε κεντρικός αμυντικός, θέση για την οποία έχει επιλεγεί και σε άλλα ματς στην Παρί- είναι εντυπωσιακή.

Ξεκίνησε από την Πάρμα το 2010 και δίχως να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής δόθηκε δανεικός στον Άρη τον Ιανουάριο του 2011. Με τους κίτρινους πέτυχε δύο γκολ σε πέντε παιχνίδια, δείχνοντας πως έχει όλα τα «φώτα» για να λάμψει στη συνέχεια.


Ακολούθησε ο δανεισμός του στη Ρόντα (2012-13), η μεταγραφή του στη Μαρίτιμο (2013-15) και από εκεί στην Πόρτο (2015-20) με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Τον Οκτώβριο η Παρί Σεν Ζερμέν τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο, έχοντας το δικαίωμα να τον πάρει με κανονική μεταγραφή με 16 εκατομμύρια το προσεχές καλοκαίρι.

Φέτος με τους Παριζιάνους μετράει 33 συμμετοχές (τις εννέα ως στόπερ) έχοντας πετύχει και δύο γκολ.

 

To Top