ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νταρίντα: “Με αποφασιστικότητα κόντρα στην ΑΕΚ και την μπάλα δική μας!”

Τα καλά στοιχεία, που έβγαλαν οι παίκτες του Άρη στο παιχνίδι τους απέναντι στον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή (26/11), πρέπει να επιστρατεύσουν ξανά, αν θέλουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα σήμερα (4/12) απέναντι στην ΑΕΚ, στην “Αγιά Σοφιά”, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Αυτό τόνισε ο Βλαντιμίρ Νταρίντα στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης με την “Ένωση”, προσθέτοντας, όμως, μια σημαντική -κατά τον ίδιο- παράμετρο: την κατοχή της μπάλας.

Αρχικά, τόνισε ο Τσέχος διεθνής μέσος, συνδέοντας το σημερινό ντέρμπι με αυτό που προηγήθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό: “Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη αυτή που ήρθε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η ομάδα συνολικά έβγαλε πολύ πάθος και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω αυτά τα στοιχεία πρέπει να βγάλουμε και με την ΑΕΚ, στο παιχνίδι που ακολουθεί. Να κοιτάξουμε να είμαστε καλά οργανωμένοι στην άμυνα, να είμαστε συμπαγείς. Αν έχουμε την ίδια αγωνιστική εικόνα, όπως στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό, μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό”.

Πιο συγκεκριμένα, είπε για το πώς πρέπει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να προσεγγίσουν τον αγώνα με την ΑΕΚ: “Το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Θα είναι πιο δύσκολο, πιο σκληρό. Παίζουμε εκτός έδρας, χωρίς την υποστήριξη του κόσμου μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε διαφορετικά, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, είναι να έχουμε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή μας, για να μπορέσουμε να καθορίσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης”.

Ερωτώμενος για την άριστη αμυντική επίδοση του Άρη στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Βόλο και Παναθηναϊκό, κι αν αυτό το στοιχείο δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση στους “κίτρινους”, απάντησε: “Όταν δεν δέχεσαι γκολ, σημαίνει ότι δουλεύεις καλά αμυντικά. Αυτό είναι κάτι που τονώνει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Αυτό το στοιχείο πρέπει να κοιτάξουμε να το διατηρήσουμε, αλλά και να κοιτάξουμε να γίνουμε πιο επικίνδυνοι, κυρίως στις αντεπιθέσεις μας”.

Σχετικά με το σε ποια θέση αισθάνεται ο ίδιος καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθότι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό κλήθηκε να καλύψει τη θέση του οργανωτή, διευκρίνισε: “Η καλύτερη θέση για μένα είναι να παίζω ως “οκτάρι”. Αυτή είναι η θέση που μου αρέσει και μου ταιριάζει”.

To Top