Ντεμπούτο Κατίδη στη φιλική νίκη των Ελπίδων

Τη χαρά της νίκης στην παρθενική του εμφάνιση με την Εθνική Ελπίδων γεύτηκε πριν από λίγο ο Γιώργος Κατίδης, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 2-0 της Πολωνίας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κοζάνη.

Οι Ελπίδες, έχοντας παρουσιάσει ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Απόστολου Βέλλιου στο 51′, για να διπλασιάσουν στη συνέχεια τα τέρματά τους με τον Δημήτρη Διαμαντάκο στο 87′.

Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα, όντας ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, έχασαν σωρεία ευκαιριών για την επίτευξη και άλλων τερμάτων με πρωταγωνιστές τους Βέλλιο και Πέλκα. Κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού ήταν αναμφίβολα η απόκρουση του Γιαννιώτη στο 87′ σε κεφαλιά του Γιάμροζ, δευτερόλεπτα πριν ο Διαμαντάκος “γράψει” το 2-0.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος του Άρη πέρασε ως αλλαγή στο 58′ αντί του Πέτσου, προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Μάλιστα, ο 19χρονος μέσος φέρει μερίδιο… ευθύνης στο δεύτερο γκολ της “γαλανόλευκης”, καθώς τραβώντας επάνω του τον αντίπαλο αμυντικό άφησε ανοιχτό το πεδίο στον παίκτη του Πανιωνίου.

Το ντεμπούτο αυτό για τον Κατίδη δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ιδανικό για τον ίδιο, αλλά και αρκετά ελπιδοφόρο για το μέλλον του, μια και μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Εθνική Νέων με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, έχει την τιμή να φοράει τη φανέλα μίας ακόμα πολλά υποσχόμενης ομάδας.

ΕΛΛΑΔΑ: Γκέλιος (46′ Γιαννιώτης), Τζανακάκης (46′ Αποστολόπουλος), Ποτουρίδης, Λαγός (58′ Μπάλλας), Μπουγαΐδης, Μάνταλος (58′ Φουρλάνος), Πέτσος (58′ Κατίδης), Λυκογιάννης (64′ Πέλκας), Βέλλιος (70′ Διαμαντάκος), Καραγκούνης, Βλαχοδήμος

ΠΟΛΩΝΙΑ: Καμίνσκι (46′ Σκόβρον), Μάλαρτσικ, Μοντέλσκι (46′ Μπαρτκόφσκι), Κούπις (46′ Σταρζίνσκι), Κλιχ, Κριχόβιακ, Γιάμροζ, Κούχαρτσικ (46′ Γιανκόφσκι), Ντζίβνιελ, Λούκασικ (46′ Κοζέτσκι), Μπίρτεκ

To Top