Ντεμπούτο του 16χρονου Παφούντι, ο νεότερος παίκτης της Εθνικής Ιταλίας τα τελευταία 111 χρόνια! (video)

Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός της Ουντινέζε, Σιμόνε Παφούντι πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στο 90′ του φιλικού με την Αλβανία και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης της εθνικής Ιταλίας τα τελευταία 111 χρόνια!

Η Ιταλία δεν βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, συνεπώς χρησιμοποιεί το παράθυρο των εθνικών ομάδων για φιλικά παιχνίδια και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέους ποδοσφαιριστές. Όπως τον Σιμόνε Παφούντι, τον 16χρονο επιθετικό της Ουντινέζε, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Σκουάντρα Ατζούρα κι έγραψε ιστορία.

Ο ταλαντούχος βραχύσωμος μεσοεπιθετικός (1,64 μ.), γεννημένος τον Μάρτιο του 2006, έκανε το ντεμπούτο του στο 90ο λεπτό της φιλικής νίκης επί της Αλβανίας στα Τίρανα (1-3) και έγινε έτσι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στους Ατζούρι τα τελευταία 111 χρόνια, από το πολύ μακρινό 1911! Κατέρριψε εύκολα το ρεκόρ της σύγχρονης εποχής που είχε θέσει ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα το 2017 στα 17 του χρόνια, αφού ο Παφούντι το πέτυχε σε ηλικία 16 ετών, έξι μηνών και τεσσάρων ημερών.

Συνολικά είναι ο τρίτος νεότερος παίκτης της εθνικής Ιταλίας, πίσω από τους Γκαβινέλι και Ντε Βέκι που ντεμπούταραν στο διάστημα 2010-11, αμφότεροι 16 ετών και τριών μηνών.

To Top