ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντεσάμπ: “Η Πορτογαλία δεν βρίσκεται τυχαία στον τελικό”

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τόνισε στη συνέντευξή Τύπου ότι οι παίκτες του πρέπει να αισθάνοναι προνομιούχοι που θα παίξουν τελικό Euro μπροστά στο κοινό τους ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Αντουάν Γκριεζμάν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

“Έχουμε δουλέψει δύο χρόνια για να φτάσουμε εδώ και αυτό που μετράει τώρα είναι μόνο η νίκη αφού έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Όταν είσαι 18, 20 ή πολύ παραπάνω για κάποιους και υπάρχει η ευκαιρία για έναν τίτλο πρέπει να την αρπάξεις χωρίς να σκέφτεσαι τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Οι παίκτες μου γνωρίζουν πως είνα προνομιούχοι που παίζουν έναν τελικό Euro εντός έδρας, στο Παρίσι”, τόνισε αρχικά ο τεχνικός των “τρικολόρ” στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου παραμονή του τελικού του Euro, για να αναφερθεί εν συνεχεία στην αντίπαλο της ομάδας του το βράδυ της Κυριακής στο χορτάρι του “Stade de France”:

“Η Πορτογαλία έχει μεγάλη ποιότητα ως ομάδα και δεν έφτασε τυχαία εδώ. Όπως και εμείς, δέχτηκαν κριτική στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Όπως και εμείς, είναι στον τελικό. Είναι μία έμπειρη ομάδα που μπορεί και τροποποιεί το σύστημά της ανάλογα τον αντίπαλο.

Το αμυντικό τους τρίγωνο είναι συμπαγές ενώ έχουν και άλλους καλούς παίκτες όπως οι φουλ-μπακ που κάνουν αρκετές σέντρες. Φυσικά στηρίζονται πολλοί στους επιθετικούς τους, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νανί”.

Όσο για το μεγάλο αστέρι της Γαλλίας και πρώτο σκόρερ στο Euro 2016, Αντουάν Γκριεζμάν, ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με την Γαλλία ως ποδοσφαιριστής (1998 και 2000 αντίστοιχα), δήλωσε: “Ο Αντουάν εξαρτάται από την ομάδα, δεν είναι παίκτης-σολίστ.

Είναι ένας νεαρός, φρέσκος και ταλαντούχος παίκτης που είχε μία σπουδαία σεζόν, σε αντίθεση με τον Ρονάλντο που το κάνει αυτό για πάνω από οκτώ χρόνια. Εάν ο Γκριεζμάν είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα αυτό θα είναι καλό σημάδι, θα σημαίνει πως τα πράγματα πήγαν καλά για μας στον τελικό.

Δεν τίθεται θέμα για τη Χρυσή Μπάλα, θα την πάρει ένας εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Μην κάνετε συγκρίσεις του Γκριεζμάν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε ψύχωση με τις συγκρίσεις”.

Ο Ντεσάμπ εξέφρασε επίσης την επιθυμία να μπορούσε να φορέσει αθλητικά παπούτσια και να κατέβαινε και εκείνος στο γήπεδο για να παίξει στον τελικό ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια για την παρουσία των Ουμτιτί και Κοσιελνί στο κέντρο της άμυνας της Γαλλίας στα δύο τελευταία ματς.

Πηγή: sport24.gr

To Top