Ντεφόε: «Κρέμασε» τα παπούτσια του στα 39!

Ο Άγγλος βραχύσωμος στράικερ ήταν εκ των κορυφαίων σκόρερ του Νησιού και ένας από τους πιο αγαπητους παίκτες.

Σε ηλικία 39 ετών ο Ζερμέν Ντεφόε αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του, ύστερα από 731 συμμετοχές, 286 τέρματα, 59 ασίστ και δύο τρόπαια, ένα Κύπελλο με την Τότεναμ (2008) κι ένα πρωτάθλημα με την Ρέιντζερς (2020/21).

Η ανάρτησή του:

«Μετά από 22 χρόνια στο παιχνίδι, αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο . Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, και το έχω συζητήσει με την οικογένειά μου και τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους. Έκανα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών το 1999 και αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω. Είχα ένα απίστευτο ταξίδι, και έχω γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο.. Το ποδόσφαιρο θα παραμείνει πάντα στο αίμα μου, και μου δίνει μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση να κοιτάξω πίσω την ευλογημένη καριέρα που είχα. Τώρα θέλω να περάσω λίγο ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μου πριν προτού προχωρήσω σε νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς από κάθε σύλλογο που έχω παίξει. Θα έχω πάντα έναν ιδιαίτερο δεσμό με όλους σας. Ευχαριστώ επίσης στους καταπληκτικούς συμπαίκτες μου, προπονητές, και προσωπικό για το παιχνίδι ένα τέτοιο αναπόσπαστο κομμάτι στην καριέρα μου. Τέλος, θέλω να πω ευχαριστώ στη μαμά μου. Μου έδωσες μια μπάλα όταν ήμουν δύο ετών και με έκανες να πιστέψω ότι το όνειρό μου θα μπορούσε να γίνει πραγματικά. Οτι είμαι το οφείλω σε σένα και στον Θεό», έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στα social media ο Ντεφόε.

To Top