ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιγκινί: «Ήθελα να κάνω ένα πανηγυρισμό που θα σήμαινε πολλά στον κόσμο του Άρη»

Ο Νικολά Ντιγκινί μίλησε για τη χθεσινή εμφάνιση του Άρη στη Λαμία, για την νίκη της ομάδας, το πρώτο του γκολ, το οποίο ήταν το πρώτο γκολ της σεζόν, αλλά και για τον διάσημο πλέον πανηγυρισμό του, αναπαριστώντας το “θεό του πολέμου” (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Αναλυτικά όσα είπε ο 30χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός των “κιτρινόμαυρων”:

«Είχα μιλήσει με τον αδερφό μου για το πώς θα μπορούσα να πανηγυρίσω το πρώτο μου γκολ. Ήθελα να κάνω ένα πανηγυρισμό που θα σήμαινε πολλά στον κόσμο του Άρη και είχα την ιδέα να αναπαραστήσω το έμβλημα του συλλόγου, τον θεό του Πολέμου, τον Άρη. Γνωρίζω κάποια βασικά πράγματα από την ελληνική μυθολογία. Δεν έχω αποφασίσει αν θα το κάνω σε όλα τα γκολ».

Για το παιχνίδι και τη συνέχεια είπε: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις τον πρώτο αγώνα της σεζόν, σου δίνει αυτοπεποίθηση για την ψυχολογία και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι απλά ήταν το πρώτο παιχνίδι. Αυτό μας είπε ο κόουτς και μετά μας σημείωσε ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και ότι πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».

Σχετικά με τον ρόλο του στην ομάδα σημείωσε: «Σημασία δεν έχει το σύστημα, αλλά οι κινήσεις που ζητάει από εσένα ο προπονητής. Ο προπονητής μου ζήτησε τις ίδιες κινήσεις. Έτσι όπως παίξαμε είχαμε μία θέση επιπλέον επιθετικού, αυτό μου δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Ο προπονητής θέλει να παίζουμε ποδόσφαιρο κατοχής, προς αυτήν την κατεύθυνση αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτή τη φιλοσοφία».

Για τον κόσμο: «Καταρχήν είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα όταν υπάρχουν φίλοι της ομάδας σε εκτός έδρας παιχνίδι. Εκτιμώ ότι στον επόμενο αγώνα το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και πραγματικά ανυπομονώ γι’ αυτό το παιχνίδι».

 

To Top