Ντιμπάλα: «Για τους οπαδούς της Ρόμα πρώτα έρχεται η ομάδα και μετά η οικογένεια, είναι τρελοί»

Ο επιθετικός της Ρόμα, Πάουλο Ντιμπάλα συνεχίζει την αποθεραπεία μετά τον μυϊκό του τραυματισμό και κλήθηκε να μιλήσει για την νέα περιπέτεια της καριέρας του στη Ρόμα και τις πρώτες εντυπώσεις από τη ζωή στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.

Ο Ντιμπάλα προπονείται με την Αργεντινή στο Μαϊάμι, υπό τις εντολές του Σκαλόνι, περιμένοντας να κληθεί για το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο έμπειρος επιθετικός που αυτό το καλοκαίρι μετακόμισε από το Τορίνο στη Ρώμη, δεν ήταν διαθέσιμος για το τελευταίο παιχνίδι της Ρόμα με την Αταλάντα λόγω μυϊκού τραυματισμού και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

«Την Κυριακή ήρθα με κάποιες ενοχλήσεις αφού είχα παίξει τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στον σύλλογο, τόσο το προπονητικό επιτελείο όσο και ο γιατρός γνώριζαν την ενόχλησή μου και όταν έκανα ζέσταμα τους είπα ότι ένιωθα ότι δεν ήμουν 100%. Δεν έπρεπε να ρισκάρω, υπήρξε η διακοπή της εθνικής αλλά ήταν και πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, το κατάλαβαν και μετά βγήκαν οι εξετάσεις ότι δεν ήταν τίποτα σοβαρό»., εξήγησε αρχικά ο Αργεντινός αναφορικά στον τραυματισμό του.

«Είναι πάντα ωραίο να βρίσκομαι εδώ, όπως λέω, είναι χαρά να φοράω τη φανέλα της εθνικής ομάδας και τώρα ακόμα περισσότερο που είμαι τόσο κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλεις να είσαι πάντα εκεί, δεν ήθελα να το χάσω», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο πώς τον έπεισε ο Ζοσέ Μουρίνιο να πει το «ναι» στη Ρόμα.

«Τα τελευταία χρόνια της Γιουβέντους δεν ήταν εύκολα, σε προσωπικό επίπεδο ήταν αρκετά δύσκολα και νομίζω ότι η αλλαγή του αέρα μου έκανε πολύ καλό, μιλώντας προσωπικά με τον Μουρίνιο, με πήρε τηλέφωνο και ήταν θέμα λεπτών να αποφασίσω, τόσο αυτός όσο και ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα μου είπαν για το πρότζεκτ του συλλόγου, για την επιθυμία να συνεχίσει να μεγαλώνει, να συνεχίσει να κερδίζει όπως πέρυσι, με βοήθησε πολύ η προοπτική να είμαι πρωταγωνιστής σε μια ομάδα όπως αυτή».

Ντιμπάλα: Μια ιστορία μύησης στην τρέλα των Ρωμαίων
Φυσικά αναφέρθηκε και στην εντυπωσιακή υποδοχή που του επιφύλασσαν οι οπαδοί των «τζιαλορόσι». «Έπαθα σοκ, είναι σπάνιο γιατί όταν μπαίνεις στο γήπεδο έχεις τους συμπαίκτες σου είναι διαφορετικά, εκεί ήμουν μόνος, με όλο τον κόσμο, ήταν κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Ο φανατισμός των οπαδών της Ρόμα. Είναι σαν εμάς τους Αργεντινούς, μοιάζει πολύ, λίγο διαφορετικό περιβάλλον από τη Γιουβέντους, πολύ παρόμοιο με το περιβάλλον της Αργεντινής. Έλεγα στην οικογένειά μου και στους φίλους μου, “για μένα είναι τρελοί”, αλλά μια όμορφη τρέλα, το πάθος που ζουν, βγήκα για φαγητό και ο κόσμος δεν με χρέωσε, με καλούσαν παντού, μπορεί να με έβαζαν να καθίσω στο τραπέζι. Σε εμπιστεύονται απόλυτα είναι κάτι ωραίο γιατί ζουν σαν εμάς, είναι στο αίμα τους. Τη νιώθει κανείς αυτή τη στοργή, την αυτοπεποίθηση που σου δίνουν όλοι, γιατί λένε ότι πρώτα έρχεται η Ρόμα και μετά η οικογένεια, οπότε σε εκείνο το επίπεδο τρέλας είναι που κάνουν κάποιον να μπαίνει στο γήπεδο και να τους δίνει τα πάντα».

Ο Ντιμπάλα μίλησε επίσης για τον Ζοσέ Μουρίνιο και θυμήθηκε μια «μάχη» Ρόμα – Γιουβέντους όπου οι Βέκια Σινιόρα επικράτησε 4-3 και ο Πορτογάλος κόουτς τον χαιρέτησε και του είπε: «είσαι φαινόμενο».

«Όταν με πήρε τηλέφωνο την πρώτη φορά που ήμουν στο σπίτι με ρώτησε αν θυμάμαι εκείνη τη στιγμή και λέω ” ναι, προφανώς, ήταν τιμή” και μου λέει “καλά τώρα θέλω να κάνεις αυτό που έκανες εναντίον μου, μαζί μου”, και όλα αυτά που λέγαμε, με πήρε τηλέφωνο αρκετές μέρες στη σειρά και ήταν θέμα λεπτών για να πάρω την απόφαση να πάω μαζί του γιατί μου φαινόταν φαινόμενο από κάθε άποψη και όταν τον γνώρισα ακόμα περισσότερο».

To Top