ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντοκουμέντο: Ιταλοί διασώστες ανασύρουν ζωντανό ένα παιδί από το ξενοδοχείο (video)

Μετά την απόγνωση για τους 30 αγνοούμενους που εγκλωβίστηκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το κτίριο την περασμένη Τετάρτη, το χαμόγελο επέστρεψε στο πρόσωπο των διασωστών όταν έπειτα από περίπου 42 ώρες εντόπισαν ζωντανούς οκτώ ανθρώπους.

Οι οκτώ επιζώντες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της πυροσβεστικής σε νοσοκομείο της Πεσκάρα όπου το ιατρικό προσωπικό τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται καλή.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, βρέθηκαν σε σοφίτα της κουζίνας του ξενοδοχείου όπου κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ανάβοντας φωτιά.

Ο καπνός από τη φωτιά, μάλιστα, ήταν εκείνος που οδήγησε τους διασώστες στο σημείο που είχαν βρει καταφύγιο οι επιζώντες, ανάμεσα στους οποίους η μαμά με την κόρη της.

Ο πρώτος διασώστης που έφτασε στο σημείο δήλωσε: «Μόλις μας είδαν ήταν ευτυχισμένοι και δεν κατάφερναν να μιλήσουν. Από το βλέμμα τους κατάλαβα ότι ήταν συγκλονισμένοι που μας είδαν. Τους βρήκαμε στο χώρο της κουζίνας».

Δείτε το ντοκουμέντο: Ιταλοί διασώστες ανασύρουν ζωντανό ένα παιδί από το ξενοδοχείο που χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα

To Top