ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ντουκουρέ: “Έχω εμπιστοσύνη του Άρη και του προπονητή, κανείς δεν με κάλεσε για πιθανή αποχώρηση”

Ο Σέικ Ντουκουρέ μίλησε στη “Marca” για την παρουσία του στον Άρη, τον Άλαν Πάρντιου, το ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πώς είσαι αυτή τη στιγμή;

Νιώθω πολύ καλά, επιστρέφω από τραυματισμό αλλά πριν έπαιζα συνέχεια, ήμουν βασικός. Θέλω να παίξω ξανά με την ομάδα μου και να βοηθήσω. Τώρα δουλεύω, άρχισα να προπονούμαι και νιώθω καλά. Ξεκινάμε σε δύο εβδομάδες και πριν είναι φιλικά και το κύπελλο. Είναι μια καλή στιγμή για να επιστρέψω.

Στα ελληνικά ΜΜΕ έγινε λόγος για πιθανή αποχώρηση από την Ελλάδα, ισχύει;

Έχω την εμπιστοσύνη του συλλόγου και κανείς δεν με κάλεσε για πιθανή αποχώρηση. Δεν έχω ακούσει κάτι, έχω ακόμα την εμπιστοσύνη του προπονητή και του συλλόγου. Προσπαθώ να κάνω όλη τη δουλειά για να επιστρέψω με ένα καλό συναίσθημα.

Πώς βλέπεις τον ρόλο των αφρικανικών ομάδων σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Είναι η πρώτη χρονιά που βλέπουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε κάτι, πάντα ήταν δύσκολο για τις αφρικανικές ομάδες. Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο βλέπω ότι αυτό το σύμπλεγμα κατωτερότητας έχει σπάσει λίγο. Έχουμε δει ομάδες όπως το Μαρόκο, το Καμερούν, η Γκάνα… Σιγά σιγά αποκτούμε αυτοπεποίθηση και είναι κάτι πολύ καλό για την ήπειρο. Κρίμα που η Ακτή Ελεφαντοστού δεν προκρίθηκε.

Ποιο περιβάλλον διαφοροποιεί τους Αφρικανούς φιλάθλους από τους υπόλοιπους;

Είναι διαφορετικό, τελικά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να ξεχάσουν τα προβλήματα που μπορεί να έχουν σε οικονομικό, πολιτικό επίπεδο και είναι ένας τρόπος να το ξεχνάμε. Είναι πολύ καλό γιατί αυτό φέρνει διαφορετικότητα. Είναι πολύ καλό, βλέπω πολύ καλά το περιβάλλον, είναι μια διαφορετική κουλτούρα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι για αυτό.

Πώς βλέπεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ;

Το βλέπω πολύ καλό, με καλή οργάνωση, όλοι είχαμε αμφιβολίες αλλά δείχνει ότι τα γήπεδα είναι γεμάτα, ότι τα γήπεδα είναι καλά και ο κόσμος ζητωκραυγάζει. Είναι αυτό που όλοι ελπίζουμε να μπορέσουμε να απολαύσουμε. Ο κόσμος το απολαμβάνει. Είναι αλήθεια ότι είναι διαφορετικό γιατί είναι στα μέσα της σεζόν αλλά είναι μια φόρμουλα που αν και δεν θα επαναληφθεί πολύ, ταιριάζει, ο κόσμος βλέπει τα παιχνίδια. Το απολαμβάνω.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στη La Liga;

Λατρεύω το ισπανικό πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που έφτασα είδα πολύ καλούς παίκτες, είδα ένα πολύ ελκυστικό πρωτάθλημα, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Φυσικά είναι ένα πρωτάθλημα που μου αρέσει και θα ήθελα να επιστρέψω εκεί. Έχω μια γλυκόπικρη γεύση με τους τραυματισμούς που είχα. Έχω το σπίτι μου στη Βαλένθια, στην Ισπανία, είναι μια χώρα που μου αρέσει, με καλούς ανθρώπους και η οικογένειά μου είναι εκεί. Θα ήθελα να επιστρέψω κάποια μέρα.

Πώς πέρασες στη Λεγανές;

Ήταν ένα δύσκολο βήμα, επέστρεψα με μεγάλο ενθουσιασμό, σε ένα κλαμπ με καλή δομή, με πολύ καλό κόσμο. Ξεκινήσαμε λίγο άσχημα τη σεζόν, δεν είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή, ξεκίνησα την σεζόν και μετά μια πρώτη ήττα με έβγαλε από την ενδεκάδα κι έπειτα δεν είχα την εμπιστοσύνη του. Ήταν δύσκολο να επιστρέψω. Δεν είχα σταθερή θέση στην ενδεκάδα. Έχω γλυκόπικρη γεύση γιατί είναι ένα κλαμπ που αγάπησα.

Πιστεύεις ότι ο Ναφτί ήταν άδικος μαζί σου;

Δεν ξέρω αν ήταν άδικος, αλλά ξέρω ότι όταν έρχεται ένας νέος προπονητής όλοι θέλουν πάντα να δείχνουν τον καλό εαυτό τους. Είναι ένα ποδοσφαιρικό θέμα που σέβομαι απόλυτα. Ίσως κάποια στιγμή δεν κατάλαβα καλά, πριν πάω στον Άρη, δεν με κάλεσε κι ας υπήρχε κενή θέση στην ομάδα. Σε κάποιο παιχνίδι ήμουν ο μόνος που δεν κλήθηκε παρόλο που υπήρχε θέση για να μπω, αλλά δεν ξέρω αν ήταν θέμα κλαμπ ή κάτι τέτοιο. Είναι ποδοσφαιρικό θέμα και τον σέβομαι, έχει τους λόγους του, απλά είχε άλλες προτιμήσεις στη θέση του.

Πώς ήταν η αποχώρησή σου από τον σύλλογο;

Ήταν όλα καλά. Η Λεγανές είναι ένας σύλλογος με καλή οργάνωση και αντιμετώπιση. Τα πάω πολύ καλά με όλους, ειδικά με τον Txema Indias, είναι αυτός που με έφερε εκεί, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Ολα πήγαν καλά.

Παρακολουθείς τη Λεβάντε; Την βλέπεις να ανεβαίνει;

Την παρακολουθώ, έγινε αλλαγή προπονητή. Από τότε η ομάδα είναι καλύτερη. με μεγάλη αυτοπεποίθηση, το βλέπω καλά. Την βλέπω με τις σημαντικές ομάδες να παλεύει, βλέπω με καλό γκρουπ, καλούς παίκτες. Βάζω στοίχημα ότι θα ανέβουν και η Λεβάντε είναι ένας σύλλογος που κουβαλάω στην καρδιά μου. Ο πρόεδρος είναι πολύ καλός άνθρωπος και ελπίζω να είναι ξανά στην κορυφή. Η Βαλένθια είναι μια πόλη που αγαπώ, ελπίζω η Λεβάντε να επιστρέψει στη θέση της.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο;

Θα ήθελα να είναι μια αφρικανική ομάδα, σήμερα το 2022 μπορούμε να πιστέψουμε σε αυτό. Επίσης η Γαλλία, που είναι η χώρα μου και έχω περάσει όλη μου τη ζωή εκεί. Ελπίζω να είναι μια αφρικανική ομάδα ή η Γαλλία. Η Βραζιλία είναι μια πολύ ολοκληρωμένη ομάδα, είχε πολύ καλές ομάδες στο παρελθόν, αλλά η φετινή μου φαίνεται πολύ καλά ισορροπημένη, είναι και η αγαπημένη μου.

To Top