ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ντούνης: «Έτσι, άλλαξε η ζωή μου!»

Ένας από τους παίκτες που ήρθαν φέτος στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη είναι και ο Μάρκος Ντούνης, ο οποίος έχει πίσω του μία ενδιαφέρουσα ιστορία σχετικά με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, που ξεκινάει σε ηλικία 15 ετών! Μάλιστα, η καριέρα του, ως παίκτης του Πανιωνίου, άρχισε όντας αντίπαλος της σημερινής του ομάδας!

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο 23χρονος χαφ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Metrosport»:

Λέγεται ότι ξεκίνησες το ποδόσφαιρο σε ηλικία 14 ετών. Όνειρο είδες;

«Όχι, ούτε είδα ούτε το είχα όνειρο από μικρός, απλά μου βγήκε στην πορεία. Επαιζα με τους φίλους μου ποδόσφαιρο στη γειτονιά και κάποιοι ήταν στα εφηβικά τμήματα του Πανιωνίου. Ετσι πήρα την απόφαση να τους ακολουθήσω και εγώ. Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα και πολύ όμορφα. Με πίστεψαν σε αυτήν την ομάδα και τους πίστεψα και εγώ».

Αν δεν έπαιρνες αυτή την απόφαση, τι θα έκανες τώρα;

«Μάλλον θα ήμουν φοιτητής σε κάποια σχολή. Πλέον, όμως, δεν φαντάζομαι την ζωή μου διαφορετικά, μακριά από τα γήπεδα».

Επαγγελματικό ντεμπούτο απέναντι στον Αρη και λίγα χρόνια μετά, παίκτης του. Συγκυριακό;

«Θυμάμαι εκείνη τη μέρα, είναι από τις σημαντικότερες της ζωής μου, μαζί με το γκολ που είχα πετύχει απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχα άγχος στην αρχή εκείνου του αγώνα, αλλά πήγαν όλα καλά για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι έχω πληγώσει τον Αρη, έχω σκοράρει και εναντίον του, αλλά τώρα μαζί θα πετύχουμε άλλα γκολ σημαντικότερα, στους αντιπάλους μας».

«Με τον Άρη στη SuperLeague»

Δύο γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές με τη φανέλα του Αρη από έναν παίκτη ο οποίος δεν αποκτήθηκε για να βοηθά στο σκοράρισμα, αλλά για να συντελεί στο εύκολο γκολ. Ο Μάρκος Ντούνης, όμως, έδειξε ότι έχει και το χάρισμα του σκορερ ξεκινώντας την διαδικασία της απόσβεσης. Παράλληλα, κλείνει την «υποχρέωση» απέναντι στην νυν ομάδα του και υπόσχεται ότι μαζί της θα φτάσει μέχρι την SuperLeague….

Δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με «4 στα 4». Υπάρχει αντίπαλος που μπορεί να σταματήσει τον φετινό Άρη;

«Η ομάδα είναι μία κατηγορία πάνω απ’ όλες τις άλλες της κατηγορίας. Στόχος μας είναι να το επιβεβαιώνουμε αυτό κάθε αγωνιστική, αυξάνοντας γρήγορα την διαφορά από τους αντιπάλους μας για να ξεμπερδεύουμε το συντομότερο».

Τι μπορεί να προκαλέσει άγχος στη χρονιά που διανύουμε;

«Όταν είσαι στην κορυφή δεν αγχώνεσαι για κάτι. Το μόνο που έχεις να σκεφτείς είναι το πώς θα συνεχίσεις να βρίσκεσαι σε αυτή, μέχρι το τέλος. Νομίζω δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να στιγματίσει αρνητικά τη φετινή χρονιά».

Ο Αναστόπουλος, πάντως, δείχνει ακόμα αγχωμένος. Γιατί;

«Πάντα έτσι είναι! Τον ξέρω και από τον Πανιώνιο, όταν συνεργάστηκα μαζί του. Εχει τον δικό του τρόπο να ζει τα παιχνίδια και θέλει πάντα να κερδίζει».

Τελικά, γιατί επέλεξες Άρη;

«Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα. Ηρθα για να παίξω ποδόσφαιρο, στην ΑΕΚ γνώριζα ότι φέτος δεν θα έχω ενεργό ρόλο. Εύχομαι εδώ να καθιερωθώ και να φτάσω μαζί του στην Α’ Εθνική».

To Top