ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντούνης: «Υποχρέωσή μας η άνοδος»!

Το καθήκον του ίδιου και των συμπαικτών του να επιτύχουν στο τέλος της σεζόν, τον μεγάλο στόχο της επιστροφής του Άρη στη φυσική του θέση, επεσήμανε στην «Arena Press» ο Μάρκος Ντούνης, που έδωσε το στίγμα ενόψει της τελικής «στροφής» του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο 24χρονος εξτρέμ, αναφέρθηκε στην επερχόμενη αναμέτρηση με την Καλλιθέα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Είναι ένα κομβικό ματς, τόσο αυτό, όσο και αυτό που ακολουθεί με τον Παναιγιάλειο εκτός έδρας. Θέλουμε το δύο στα δύο για να κάνουμε με… ηρεμία, γιορτές. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Πιστεύετε ότι σύντομα θα είναι και πάλι η άνοδος στα δικά σας χέρια;

«Ναι. Υπάρχει αυτή η αισιοδοξία. Εμείς αρχικά κοιτάμε τον εαυτό ματς. Να κάνουμε το καθήκον, με το απόλυτο μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι θα χάσουν βαθμούς και ο Απόλλων και η Λαμία και θα έχουμε το πάνω χέρι».

Θεωρείς ότι τα εντός έδρας ματς με Απόλλων και Λαμία είναι αυτά που θα κρίνουν τα δύο «εισιτήρια» για την Σούπερ Λίγκα;

«Είναι πολύ σημαντικό που τους έχουμε στην έδρα μας. Πιστεύω μέχρι τότε θα έχουν χάσει βαθμούς και όλα θα ξεκαθαρίσουν σε αυτούς τους αγώνες. Με τον κόσμο στο πλευρό μας και την θέληση που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει η πίστη μέσα στην ομάδα. Είναι υποχρέωση όλων μας».

Σας ανησυχούν οι δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις που ακολουθούν;

“Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες, ήδη κάναμε πολλές. Σίγουρα αν περάσουμε με νίκες με από Αίγιο και Ηράκλειο, θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είναι δύο αγώνες που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την προσπάθειά μας».

Η έλευση του Νίκου Κωστένογλου είχε τα αποτελέσματα που περιμένατε;

«Σίγουρα έχει αλλάξει την αγωνιστική μας φιλοσοφία, καθώς πέρασε τα δικά του στοιχεία. Δεν είναι εύκολο στη μέση της σεζόν να αλλάξεις εικόνα, με ένα νέο προπονητή. Πιστεύω ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το άγχος που κουβαλάμε. Αυτό πρέπει να διαχειριστούμε».

«ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ…»

Ερωτώμενος για το αν εντός της ομάδας, προβληματίζονται από την διαιτητική εύνοια που τυγχάνει η Λαμία σε όλους τους φετινούς της αγώνες και χάρις σε αυτήν διατηρεί ακόμα την βαθμολογική διαφορά από τον Άρη, είχε να πει: «Δεν γίνεται να μην το σκέφτεσαι. Ειδικά όταν μαθαίνεις και βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια το πως κερδίζει. Ωστόσο, εμείς κοιτάμε αρχικά την δική μας ομάδα. Σίγουρα μας επηρεάζει ψυχολογικά, όμως εμάς ο στόχος μας είναι συγκεκριμένος και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε τίποτα να μας παρεκκλίνει από αυτόν. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε παράλληλα να βελτιώσουμε και την εικόνα μας, όσο δύσκολο κι αν είναι σε ένα πρωτάθλημα σαν κι αυτό, όπου καμία ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, παρά μόνο ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα».

Ικανοποιημένος από τη δική σου παρουσία φέτος. Το ματς της Ριζούπολης σε επηρέασε;

«Δεν ξεκίνησα καλά την χρονιά, είχα ένα πρόβλημα στο χέρι, αλλά πλέον είμαι καλύτερα και προσπαθώ να το δείξω στο γήπεδο. Με επηρέασε η αποβολή μου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά είμαι επαγγελματίας και έπρεπε να συνέλθω για το καλό της ομάδας».

 

To Top