Ντραγκούσιν: Υπέγραψε στην Τότεναμ και έγινε ο ακριβότερος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής

Ο Ράντου Ντραγκούσιν υπέγραψε με κάθε επισημότητα στην Τότεναμ και αναμένεται να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Άγγελου Ποστέκογλου. Η μεταγραφή του νεαρού αμυντικού θα κοστίσει στον αγγλικό σύλλογο συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ και το ποσό αυτό αρκεί, για να τον κατατάξει στην πρώτη θέση της λίστας με τους ακριβότερους Ρουμάνους ποδοσφαιριστές.

Ο νεαρός αμυντικός «γκρέμισε» από την κορυφή, μετά από 21 ολόκληρα χρόνια τον Αντριάν Μούτου και τα 22,7 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε η Τσέλσι για να τον αποκτήσει από την Πάρμα το 2003.

Τις δύο επόμενες θέσεις διατηρεί ο Κριστιάν Κίβου και οι δύο μετακινήσεις του από τον Άγιαξ στη Ρόμα και έπειτα στην Ίντερ. Τον Ιούλιο του 2003 ο σύλλογος της Ρώμης επένδυσε 18 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το Ρουμάνο αμυντικό, όπου μετά από τέσσερα χρόνια αποχώρησε για το Μιλάνο έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Ρασβάν Μάριν που αποτελεί μια πιο πρόσφατη ιστορία. Το 2019 ο Άγιαξ πλήρωσε 12,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σταντάρ Λιέγης για τα δικαιώματα του Ρουμάνου αμυντικό μέσο, ποσό σχεδόν αντίστοιχο με εκείνο που έδωσε η Κάλιαρι για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2021.

To Top