Ντρισμπιώτη: «Πίστευα στον εαυτό μου, σήμερα ήταν η καλή μου μέρα»

Ικανοποιημένη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 35 χιλιόμετρα βάδην, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, δήλωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά «χρώματα» στη διοργάνωση, τόνισε μετά την προσπάθειά της ότι ήξερε πως μπορούσε να τα καταφέρει και ότι ο αγώνας ήταν μια κούρσα τακτικής, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όμως, η 39χρονη βαδίστρια επισήμανε ότι πίστευε στον εαυτό της και υπογράμμισε με νόημα ότι προχθές (σ.σ. στις 20 Αυγούστου, όταν έλαβε μέρος στον τελικό των 20 χιλιομέτρων βάδην) ήταν η κακή της ημέρα, ενώ σήμερα ήταν η καλή της.

«Θέλω να ζήσω τη σημερινή επιτυχία. Το ήξερα ότι μπορώ να το κάνω, ο προπονητής μου ήταν σίγουρος για εμένα. Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω» είπε αρχικά η πρωταθλήτρια Ευρώπης των 20 και των 35 χιλιομέτρων βάδην και συνέχισε: «Πριν τον αγώνα ήμουν σίγουρη πως μπορώ να είμαι στο πρώτο γκρουπ και να βρεθώ στην πρώτη εξάδα. Στη διάρκεια της κούρσας είδα πως μπορώ να είμαι μπροστά και να είμαι μαζί τους. Οι κοπέλες κράτησαν ρυθμό λόγω ζέστης, ήταν στους ρυθμούς μου η κούρσα, εκεί σκόπευα να πάω και πήγε. Και ήταν υπέροχο».

Όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα, η Ντρισμπιώτη σχολίασε: «Ήταν μια κούρσα τακτικής. Θα ήταν επιπόλαιο να κάνουμε σήμερα κάτι πιο γρήγορο, δεν θα αντέχαμε από τη ζέστη. Και τα δικά μου χιλιόμετρα στο τέλος ήταν αργά, άρχισαν να καίνε τα πόδια μου από κάτων παραπατούσα και ζαλιζόμουν από τη ζέστη. Είμαι πολύ χαρούμενη που άντεξα σε αυτούς τους ρυθμούς.

Είμαι πάρα πολύ καλά γυμνασμένη, πίστευα στον εαυτό μου. Έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα στη χρονιά, μοναδικά από άλλες χρονιές και ήξερα πως μπορεί να πάει καλά. Από εκεί και πέρα υπάρχει η κακή ημέρα και η καλή ημέρα, προχθές η κακή μου, σήμερα η καλή μου».

To Top