ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντόρσεϊ: «Όνειρό μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δηλώνει πως αισθάνεται τιμή που βρίσκεται στην Εθνική Ανδρών, χαρακτηρίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες «όνειρο» και μιλά για τη σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna:

Ποιες είναι οι εμπειρίες σου μέχρι στιγμής από τις προπονήσεις με την Εθνική Ανδρών; 

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, πρόκειται για μια εξαιρετική εμπειρία. Μαθαίνω από έμπειρους παίκτες, από ανθρώπους που βρισκόντουσαν εδώ τα προηγούμενα χρόνια. Προς το παρόν, βιώνω μια περίοδο που μαθαίνω πράγματα».

Ποιο είναι το σχέδιο που θέλει να ακολουθήσει η Εθνική Ομάδα στο παρκέ; 

«Αυτή τη στιγμή μαθαίνουμε διαφορετικά συστήματα και δουλεύουμε στο αμυντικό κομμάτι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού ακόμα, αλλά ο κόουτς θέλει να τρέχουμε στο παρκέ, αν έχουμε την ευκαιρία. Από την άλλη, αν δεν μας δοθεί η ευκαιρία να τρέξουμε στο transition, θέλουμε να έχουμε τον τρόπο να παίξουμε καλά σε παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε και να εκτελέσουμε σωστά το πλάνο».

Θεωρείς πως το γεγονός ότι το προολυμπιακό τουρνουά διεξάγεται στο Τορίνο κάνει τους Ιταλούς το Νο. 1 φαβορί;

«Είναι δύσκολο να πεις κάτι τέτοιο… Η Ιταλία θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και τον κόσμο με το μέρος της. Εμείς, όμως, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ομάδα».

Ονειρεύεσαι την παρουσία σου στην τελική δωδεκάδα; 

«Ναι, είναι όνειρό μου να είμαι στην τελική δωδεκάδα και να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προς το παρόν, περνάω από μια διαφορετική διαδικασία μέρα με την μέρα. Θέλω να εντυπωσιάσω τους προπονητές μου και μακάρι να βρίσκομαι στην τελική επιλογή».

Πώς ήταν η πρώτη σου σεζόν στο κολέγιο του Oregon στο NCAA;

«Είχαμε μια καλή σεζόν. Πήραμε τον τίτλο στην Pac-12 και σε γενικές γραμμές η χρονιά μας ήταν πετυχημένη. Ο στόχος μας ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το ίδιο έχει τεθεί ως στόχος και για την ερχόμενη σεζόν. Σε γενικές γραμμές, πιστεύω πως η χρονιά με το Oregon ήταν αρκετά καλή».

Πέρυσι είδαμε μερικά εντυπωσιακά στοιχεία του παιχνιδιού σου στην Κρήτη στο Παγκόσμιο U19. Πόσο διαφορετικός είσαι τώρα, τι άλλαξε σε εσένα ύστερα από έναν χρόνο στο κολέγιο; 

«Βελτιώθηκα σε “μικρά” πράγματα, που έμαθα να κάνω καλύτερα. Δούλεψα καλύτερα το κορμί μου και έγινα πιο δυνατός στα καλά σημεία του παιχνιδιού μου. Για παράδειγμα, δούλεψα πολύ το σουτ και την ντρίμπλα μου. Κάθε χρόνο βελτιώνομαι και θέλω σταδιακά να γίνομαι όσο καλύτερος μπορώ».

Δήλωσες για το φετινό draft, προπονήθηκες με τους Ντένβερ Νάγκετς, όμως στη συνέχεια απέσυρες τη συμμετοχή σου. Σκοπεύεις να δηλώσεις ξανά για το draft του 2017; 

«Ναι, έχω υψηλούς στόχους. Όμως, θα σκεφτώ για αυτά τα πράγματα πιο αναλυτικά όταν η ερχόμενη σεζόν θα βρίσκεται στα μισά της».

Όλα δείχνουν πως θα είσαι στο ΝΒΑ σε λίγα χρόνια. Πώς είναι για εσένα να κάνεις προπονήσεις δίπλα σε έναν rising star του «μαγικού κόσμου», τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

«Είναι ένας εξαιρετικός νέος παίκτης, που πιστεύω πως θα γίνει σούπερ σταρ στην λίγκα. Είναι πολύ αθλητικός, ντριμπλάρει, σουτάρει… Προσπαθώ να πάρω πράγματα από εκείνον και τον τρόπο σκέψης του, να δω καλύτερα πώς είναι τα πράγματα στο ΝΒΑ. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους σαν εκείνον».

To Top