Ντόρτμουντ: Προσφέρει 1.000.000 ευρώ στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ τρέχει ήδη 150 πρότζεκτ τα τελευταία επτά χρόνια κοινωνικού περιεχομένου. Σε αυτό το πλαίσιο, διαθέτει και εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν το Ολοκαύτωμα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Έτσι, με κοινωνικό πρόσημο, αποφάσισε μαζί με άλλες τέσσερις εταιρείες να προσφέρουν από 1.000.000 ευρώ στο Γιαντ Βασέμ, ένα μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα. Εκεί, υπάρχει η μεγαλύτερη συλλογή από αντικείμενα εκείνης της μαύρης εποχής για τους Εβραίους.

Τα χρήματα που δωρίζουν, εκτός από την γερμανική ομάδα, η Deutsche Bahn, η Deutsche Bank, η Volkswagen και η Daimler, θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του μουσειακού χώρου, αλλά και για ερευνητικούς λόγους.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ντόρτμουντ, Χανς-Χιόακιμ Βάτσκε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο: “Καταλαβαίνουμε την προσφορά μας όχι μονάχα ως κίνηση για το παρελθόν, αλλά και για την διαμόρφωση του μέλλοντος. Πρέπει να μάθουμε την ιστορία για να είμαστε προετοιμασμένοι για το παρόν και το μέλλον. Είναι δείγμα αλληλεγγύης στα θύματα του Ολοκαυτώματος και της μάχης απέναντι στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό”.

To Top