ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Νωθρό ξεκίνημα ξανά και… μετεξεταστέος στις βολές

Μπορεί ο Άρης να έβαλε «στοπ» στις τρεις σερί ήττες του με το διπλό επί της Ντνίπρο, με τους παίκτες να τονώνουν εν μέρει το ηθικό τους, όμως η εικόνα ήταν ξανά αποκαρδιωτική.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Όπως και στα τελευταία παιχνίδια με Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Λαύριο, Προμηθέα, έτσι και χθες οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν νωθρά και χωρίς νεύρο, επιτρέποντας στην Ντνίπρο να σκοράρει 5/5 σουτ στα πρώτα 5′ και να ξεφύγει με 15-3.

Ενδεικτικό της μη συγκέντρωσης τους στο παιχνίδι είναι πως σε όλη την πρώτη περίοδο έκαναν μόλις ένα φάουλ, με τους Ουκρανούς να επιβάλουν έτσι τον ρυθμό τους. «Είναι ψυχολογικό θέμα, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» είχε πει μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο ο Βαγγέλης Αγγέλου…

Αυτή τη φορά όμως δεν κόστισε κάτι στον Άρη, καθώς στη συνέχεια έγινε πιο σοβαρός, έπαιξε την άμυνα που πρέπει -δέχθηκε 22 πόντους στην πρώτη περίοδο και 29 πόντους συνολικά στις άλλες τρεις- και ανάγκασε τους γηπεδούχους σε 17 λάθη, κάνοντας και 13 κλεψίματα. Παράλληλα δεν εκμεταλλεύτηκε τα υπερδιπλάσια επιθετικά ριμπάουντ του (7-15) σκοράροντας μόλις 6 πόντους από δεύτερες επιθέσεις.

Όσον αφορά τις βολές έμεινε (ξανά) κάτω από… τη βάση. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε μόλις 7/17 βολές (41,2%) και δε χωρά αμφιβολία πως αν η Ντνίπρο αποφάσιζε να στείλει τους «κιτρινόμαυρους» πιο συχνά στις βολές, τότε η εξέλιξη του αγώνα μπορεί να ήταν διαφορετική…

To Top