Νότιγχαμ Φόρεστ: H απόφαση της έφεσής της μπορεί να εκδοθεί… μετά την ολοκλήρωση της Premier League!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ εξετάζει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης για την τιμωρία και το -4 που τής επιβλήθηκε, ωστόσο είναι πιθανό να μάθει την τελική απόφαση της Premier League μετά το τέλος της σεζόν και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Κάτι παραπάνω από… γκρίζα τα σύννεφα στον ουρανό της Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι Ρεντς βρίσκονταν ήδη για τα καλά χωμένοι στη «μάχη» της σωτηρίας, ωστόσο η τιμωρία που τούς επιβλήθηκε και η αφαίρεση τεσσάρων βαθμών για παραβίαση οικονομικών κανονισμών έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη και τούς έστειλε στη 18η θέση και την επικίνδυνη ζώνη της Premier League.

Όπως μετέδωσε η Telegraph, ο σύλλογος είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος» από αυτή την απόφαση και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης, ενώ με βάση το ίδιο δημοσίευμα και ο ίδιος ο διοικητικός ηγέτης της Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, «φέρεται να είναι έξαλλος» με τη λίγκα και τον CEO της, Ρίτσαρντ Μάστερς.

Η διαδικασία της έφεσης ωστόσο δεν είναι απλή και ενδέχεται να… τραβήξει πολύ, μέχρι και το τέλος της σεζόν. Ο σύλλογος έχει στη διάθεσή του 14 ημέρες από τη μέρα της απόφασης (18/03) για να ασκήσει την έφεση και η ακρόασή της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Απριλίου.

Το αξιοσημείωτο – στα όρια του απίθανου – ωστόσο, είναι πως η τελική απόφαση μπορεί να εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος! Σύμφωνα τόσο με το Athletic, όσο και με άλλα αγγλικά Μέσα, η Premier League έχει ορίσει πως οι τελικές αποφάσεις για οποιαδήποτε έφεση μπορούν να εκδοθούν μέχρι και τις 24 Μαΐου, πέντε ημέρες μετά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Αυτό δηλαδή σημαίνει πως η Νότιγχαμ ή η Έβερτον επί παραδείγματι, που παλεύουν για τη σωτηρία τους σε μια πολύ αμφίρροπη μάχη, δεν είναι απίθανο να μάθουν αν θα παραμείνουν στην Premier League (ανάλογα με τους βαθμούς που μπορεί να τους επιστραφούν ή όχι) αφότου παίξουν και τις 38 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα! Ούτως ή άλλως, για ακόμη μια σεζόν η υπόθεση – σωτηρία φαίνεται πως θα κριθεί στο… νήμα. Όμως, με βάση το παραπάνω, ίσως τα πράγματα να αλλάξουν μετά την ολοκλήρωση της Premier League και έξω από το γήπεδο.

To Top