Νότιος όμιλος: Ο Μουνιέ διατήρησε την Καλλιθέα στο «κυνήγι» του Λεβαδειακού

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουνιέ που πέτυχε χατ τρικ η Καλλιθέα (4-2 τον Καραϊσκάκη) συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι του Λεβαδειακού.

Καλλιθέα – Καραϊσκάκης 4-2

Επιστροφή στις νίκες για την Καλλιθέα και δη με πολλά γκολ… Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 9΄ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ χάρη στο δέκατο φετινό γκολ που πέτυχε ο Μουνιέ.

Από το σημείο εκείνο και μετά η Καλλιθέα ενέτεινε την πίεση της, προκειμένου να φτάσει σε ακόμα ένα γκολ Σουτ του Κυνηγόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Λάζαρεβς. Ότι δεν κατάφεραν σε εκείνο το χρονικό σημείο οι Καλλιθεάτες, το πέτυχαν στο 22΄ οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Ντοναλντόνι με προβολή έφερε το ματς στα ίσα… Στο 27΄ η Καλλιθέα κατάφερε να επανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ, χάρη σε προβολή του Κυνηγόπουλου, αποτέλεσμα που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Καλλιθέα μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 57΄ κατάφερε να κάνει το 3-1 με τον Μουνιέ, ο οποίος σκόραρε εκ νέου αυτή τη φορά με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ρώσση. Ωστόσο, στο 62΄ ο Καραϊσκάκης κατάφερε να μειώσει σε 3-2, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντοναλντόνι… Στο 64΄η Καλλιθέα κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στο σκορ με τον Μουνιέ με πλασέ να κάνει το 4-2 και να πετυχαίνει χατ-τρικ, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Χανιά – Διαγόρας 2-0

Αγχωτική… νίκη πέτυχαν απέναντι στον Διαγόρα τα Χανιά, τα οποία έπειτα από τις δύο σερί ισοπαλίες με Εργοτέλη και Αστέρα Βλαχιώτη επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα. Οι Ροδίτες του Γιάννη Προβίδα ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, χωρίς όμως να έχουν δημιουργήσει την μεγάλη φάση.

Από το 11΄ κι έπειτα οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ανέβασαν την απόδοση τους και σε δύο περιπτώσεις στο 11΄ και στο 24΄ έφτασαν κοντά στο 1-0, οι προσπάθειες όμως του Μπαϊροβιτς δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάτι που είχε σαν συνέπεια να μην υπάρξουν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Στο β΄ ημίχρονο τα Χανιά ήταν αυτά που μπήκαν πιο αποφασισμένα στο ματς και στο 58΄ άγγιξαν το γκολ, η εκτέλεση φάουλ όμως του Κογιέτε έφυγε λίγο έξω από την εστία του Σκαφίδα. Με το πέρας της ώρας οι Χανιώτες ενέτειναν την πίεση τους προκειμένου να φτάσουν στο γκολ, με το οποίο θα έλυναν τον γόρδιο δεσμό. Αυτό ήρθε τελικά στο 83΄όταν ο Μπαϊροβιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στις καθυστερήσεις και πιο συγκεκριμένα στο 94΄ οι Κρητικοί έκαναν το 2-0 με τον Κολλά που ήταν και το τελικό σκορ του ματς.

Ζάκυνθος – Αστέρας Βλαχιώτη 1-1

Ακόμα πιο δύσκολο έγινε το έργο της Ζακύνθου για παραμονή στην κατηγορία, η οποία δεν κατάφερε να νικήσει τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος απέσπασε σημαντικό βαθμό για την συνέχεια. Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα μετόπισθεν τους.

Αυτό είχε σαν συνέπεια το παιχνίδι να παίζεται ιδιαίτερα στο κέντρο και να μην υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι το 35΄ όταν ο Μπάτροβιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον Μέντεζ, ο τελευταίος όμως απέκρουσε το σουτ του και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Η απάντηση από τους Επτανήσιους ήρθε στο 41΄, όταν η κεφαλιά του Κούνια αποκρούστηκε με υπερένταση σε κόρνερ από τον Ιωαννίδη. Ίδιο σκηνικό, όπως και στο πρώτο μέρος στην επανάληψη, με τις ομάδες να προσπαθούν να διαφυλάξουν κατά κύριο λόγο την άμυνα τους.

Στο 62΄ η ομάδα του Ηλία Φυντάνη ήταν αυτή, που είχε την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης με το σουτ του Μπάτροβιτς να κοντράρεται από τον Κούνια και να καταλήγει σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 80΄ άγγιξαν το γκολ όταν ο Κάμερον βρέθηκε απέναντι από τον Ιωάννίδη, ο τελευταίος όμως τον πρόλαβε πριν να γίνει απειλητικός για την εστία του. Αυτό που δεν κατάφεραν οι «κιτρινομπλέ», σε εκείνο το χρονικό σημείο, το πέτυχαν στο 82΄όταν μετά από φάουλ του Νικολακόπουλου ο Κούνια με κεφαλιά έκανε το 1-0. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Επτανήσιοι με το αποτέλεσμα αυτό, θα έμπαιναν για τα καλά στο κόλπο της παραμονής, ο Μπούτνικ στο 90΄ με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΟΦ Ιεράπετρας – Εργοτέλης 1-2

Τη χαρά τη νίκης έπειτα από περίπου ένα μήνα γεύτηκε ο Εργοτέλης, ο οποίος έφυγε με το τρίποντο από το Λασίθι και την έδρα του ΟΦ Ιεράπετρας. Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του ματς, χωρίς όμως να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Τσέλιου.

Όλα αυτά μέχρι το 19΄ όταν ο Μεσιδόρο ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Σαρρή και έκανε το 1-0. Έπειτα από το γκολ που δέχτηκαν οι «κιτρινόμαυροι» του Νίκου Μπαδήμα ανέβασαν την απόδοση τους, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί στην φάση του 29΄ η κεφαλιά όμως του Κωστανάσιου έφυγε μόλις άουτ από την εστία του Μανουσάκη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Σερβιλάκη στο 32΄. Ότι δεν κατάφεραν στις δύο αυτές φάσεις οι φιλοξενούμενοι, το πέτυχαν στο 38΄ όταν ο Άπι με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Έπειτα από το γκολ υπήρξε ένταση, η οποία είχε σαν συνέπεια να αποβληθεί ο Κοκκίνης με απευθείας κόκκινη για χειρονομία προς την εξέδρα… Στην επανάληψη και για την ακρίβεια στο 57΄ η Ιεράπετρα έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Βουό για να κάνει το 2-1, ο Τζελέπης όμως του είπε «όχι».

Ρόδος – Κηφισιά 1-3

Ρεπό: Επισκοπή

To Top