Νότιος όμιλος: Πήρε το κρητικό ντέρμπι ο Εργοτέλης – «Στοπ» στη Ρόδο για το Λεβαδειακό

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Εργοτέλη που επικράτησε με 1-0 της Επισκοπής στο κρητικό ντέρμπι, άφησε βαθμούς στην Ρόδο ο Λεβαδειακός.

Εργοτέλης – Επισκοπή 1-0

Το πρώτο του τρίποντο για φέτος πανηγύρισε ο Εργοτέλης, απέναντι στην Επισκοπή. Έπειτα από ένα πρώτο δεκαπεντάλεπτο χωρίς κάποια καλή στιγμή στο παιχνίδι, η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με το σουτ του Μπουτσάκη να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Καλογεράκη.

Η απάντηση από το συγκρότημα του Γιάσμινκο Βέλιτς ήρθε στο 28΄, με το γυριστό σουτ του Πέτρου να αποκρούεται από τον Τσέλιο. Αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει σε εκείνο το χρονικό σημείο η ομάδα του Ρεθύμνου, το πέτυχαν οι παίκτες της ομάδας του Ηρακλείου στο 34΄ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουατένγκ… Από εκείνο το διάστημα και μετά, δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο σε φάσεις, με συνέπεια το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο β΄ ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 69΄ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στο 2-0, η κεφαλιά όμως του Κωστανάσιου μετά από κόρνερ Ποζατζίδη κατέληξε άουτ από την εστία του Καλογεράκη. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες ενέτειναν την πίεση τους, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν φέρει το ματς στα ίσα, η κεφαλιά όμως του Ντα Σίλβα έφυγε δίπλα από την εστία του Τσέλιου…

Διαγόρας –Λεβαδειακός 1-1

Από έναν βαθμό, αυτόν της ισοπαλίας έβαλαν στο σακούλι τους Διαγόρας και Λεβαδειακός, με την ομάδα της Βοιωτίας να υποχρεώνεται στην πρώτη της βαθμολογική απώλεια για φέτος. Σ΄ένα πρώτο μέρος μοιρασμένο, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που στο 12΄ απείλησε πρώτος με το σουτ του Πολέτο…

Από το σημείο εκείνο και μετά οι Βοιωτοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και την κατοχή της μπάλας και σε δύο περιπτώσεις στο 15΄ και στο 30΄ με τους Λινάρδο και Δούμτσιο απείλησε εκ νέου, προκειμένου να φτάσει στο γκολ… Η απάντηση της ομάδας του Σάκη Θεοδοσιάδη ήρθε στο 32΄, ο Λαμπίρης όμως από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει… Στην επανάληψη ο «γηραιός» μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 47΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με κεφαλιά του Κουϊρουκίδη.

Η απάντηση από την πλευρά της ομάδας του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν άμεση, καθώς στο 50΄ ο Νίκας με προβολή έφερε το ματς στα ίσα. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Βοιωτοί ενέτειναν την πίεσή τους, προκειμένου να φτάσουν στην ανατροπή του σκορ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στην φάση του 57΄, το πλασέ όμως του Χάμοντ αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Μπίντση. Στο 70΄ ο Διαγόρας έχασε μεγάλη ευκαιρία, προκειμένου να κάνει αυτό το 2-1, με το πλασέ του Παπαδόπουλου να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Στογιάνοβιτς και το υπάρχον αποτέλεσμα να μένει ως έχει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Χανιά – Ηρόδοτος 0-0

Την ευκαιρία να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα απώλεσαν τα Χανιά, εν αντιθέσει με τον Ηρόδοτο που έφυγε από το Ρέθυμνο, έχοντας στις αποσκευές του τον βαθμό της ισοπαλίας. Σ΄ότι έχει να κάνει με το παιχνίδι, τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση στο ματς.

Όλα αυτά μέχρι το 25΄ όταν η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε κοντά στο να προηγηθεί στο σκορ, το πλασέ όμως του Σουρνάκη έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Κουτζαβασίλη. Έπειτα από την φάση αυτή, δεν υπήρξε κάποια άλλη καλή στιγμή στο ματς μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη και για την ακρίβεια στο 54΄ τα Χανιά είχαν καλή στιγμή, για να προηγηθούν στο σκορ με τον Βασιλόγιαννη.

Στο 64΄ η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε νέα καλή στιγμή στο ματς, για να προηγηθεί στο σκορ αυτή τη φορά με τον Μπαϊροβιτς, ωστόσο αυτή δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο επιθετικός των «κυανόλευκων». Από το σημείο εκείνο κι έπειτα το συγκρότημα των Χανίων ενέτεινε την πίεση του προς την εστία του Δήμιζα, για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, το οποίο και θα μπορούσε να είχε πετύχει στις καθυστερήσεις η εξ επαφής όμως κεφαλιά του Βάρκα έφυγε δίπλα από την εστία της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού, με το στείρο 0-0 να διατηρείται μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Αστέρας Βλαχιώτη – Ρόδος 0-0

Την ευκαιρία να κάνει το δύο στα δύο και να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε η Ρόδος, εν αντιθέσει με τον Αστέρα Βλαχιώτη που πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα… Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, αλλά και χωρίς τις μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 5΄ η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου ήταν αυτή, η οποία είχε την πρώτη φάση στο ματς, με την κεφαλιά του Μίγγου να μπλοκάρεται εύκολα από τον Αθανασόπουλο. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση στο ματς, με συνέπεια το στείρο 0-0 να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο β΄ ημίχρονο ο Αστέρας ήταν αυτός που στο 51΄ έφτασε κοντά στο γκολ, με την εκτέλεση φάουλ του Σοκολάροφ, να αποκρούεται δύσκολα σε κόρνερ από τον Θεοδωράκη. Στο 58΄το συγκρότημα της Λακωνίας έχασε νέα σημαντική ευκαιρία, με το σουτ του Σοκολάροφ να φεύγει λίγο άουτ από την εστία των «ελαφιών». Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάτι που είχε σαν συνέπεια, να μην υπάρξουν άλλες καλές στιγμές στο παιχνίδι με το υπάρχον 0-0 να μένει ως έχει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Επόμενη Αγωνιστική

AΕΚ Β΄ – Καραϊσκάκης

Αιγάλεω – ΟΦ Ιεράπετρας

Επισκοπή – Αστέρας Βλαχιώτη

Ηρόδοτος -Ζάκυνθος

Καλαμάτα – Παναθηναϊκός Β΄

Κηφισιά – Εργοτέλης

Λεβαδειακός – Χανιά

Ρόδος – Διαγόρας

To Top