ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξέμεινε από δυνάμεις, δεν βρήκε αντίδραση και ηττήθηκε (2-0) στο ΟΑΚΑ ο Άρης

Δεν τα κατάφερε στο ΟΑΚΑ ο Άρης, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν μόλις μία αλλαγή στο ματς, δεν είχαν άλλες εναλλακτικές στον πάγκο, αλλά και δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο για να απειλήσουν. Αντιθέτως, είχαν τρεις αξιόλογες ευκαιρίες για ένα γκολ στο πρώτο μέρος. Μεγάλος άτυχος ο Ντουάρτε, που τραυματίστηκε πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Χριστογεώργος κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Χατζηθεοδωρίδη, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιο και Θεοχάρη, στα χαφ τους Κουρμπέλη και Αγιούμπ, σε ρόλο δεκαριού τον Μπουζούκη, τον Χατζηγιοβάνη από αριστερά, τον Καμπετσή από δεξιά και τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Έμαν θα είναι κάτω από την εστία για τον Άρη, δεξί μπακ ο Μπακούτσης, αριστερό ο Κόρχουτ ενώ στα στόπερ θα είναι οι Ροζ – Μπαγκαλιάνης. Από εκεί και μετά, στα χαφ θα είναι οι Σάσα – Ματίγια, αριστερά μπροστά ο Ντουάρτε, στα δεξιά ο Μαρτίνες, ενώ ο Γκάμα θα βρίσκεται πίσω από τον προωθημένο Μαντσίνι.

ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Το πρώτο μισάωρο σχεδόν, κύλησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τις ευκαιρίες να λείπουν εκατέρωθεν. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, το απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκάμα στο 28΄, το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων. Στο 36΄, ο Ματίγια δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ!

Στο 41΄, ο Ματίγια έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, έχασε την μπάλα από τον Κουρμπέλη, ο οποίος αφού πήρε τα βήματα έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Έμαν που δεν μπόρεσε να αποφύγει το 1-0. Γκολ οι γηπεδούχοι, στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο ματς.

ΑΤΥΧΟΣ Ο ΝΤΟΥΑΡΤΕ

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντουάρτε έκανε μία ωραία κίνηση, απέφυγε δύο αντιπάλους, όμως δεν κράτησε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και μάλιστα να αποχωρήσει με το φορείο, δείχνοντας πως το τραυματισμός του ήταν αρκετά σοβαρός. Η αρχική εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου κάνει λόγο για κάκωση στο γόνατο, ενώ αύριο με την μαγνητική θα διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Τελευταία ευκαιρία για τους “κιτρινόμαυρους” με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια, το οποίο σταμάτησε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, στην γωνία του.

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει μία… ανάσα από το γκολ, αλλά στο πλασέ του Καμπετσή, στο 50΄, μετά το γύρισμα του Μακέντα, η μπάλα σταμάτησε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Έμαν. Στο 60΄, σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Καμπετσή, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης, ο Μακέντα έκανε φάουλ στον Μαρτίνες.

Ο Άρης έδειξε ότι ξέμεινε από δυνάμεις, άλλες αλλαγές στον πάγκο δεν υπήρχαν και μοιραία δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να αντιδράσει και να φτάσει έστω στην ισοφάριση.

Οι ευκαιρίες από εκεί και πέρα, ελάχιστες, καμία αξιόλογη με τις δύο ομάδες να δείχνουν συμβιβασμένες με το 1-0, το οποίο δεν ήταν όμως το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Στο 88΄ο Κολοβέτσιος πιο ψηλά από την άμυνα του Άρη, με κεφαλιά πέτυχε το 2-0, που σημάδεψε εν τέλει τις προσπάθειες των δύο ομάδων σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ο Άρης έμεινε στους 38 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στους 50.

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης (82΄Ζαγαρίτης), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης, Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46΄Ανουάρ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (65΄Αλεξανδρόπουλος), Καμπετσής (82΄Περέα), Μακέντα (76΄Αθανασακόπουλος)

Άρης (Μ. Ένινγκ): Έμαν, Κόρχουτ, Ροζ, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Ντουάρτε (λ.τρ. 45+4΄Διαμαντόπουλος), Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Βοηθοί: Ακρίβος, Καρατζίκας

4ος: Μαλούτας

VAR: Παπαπέτρου, Απτόσογλου

To Top