ΑΠΟΨΕΙΣ

Ξένος διαιτητής και 50-50 στα ίσια το μήνυμα του Άρη! Το… αντέχετε;

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης λίγη ώρα μετά την… χλιαρή και άνευρη ανάλυση από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ των φάσεων της αγωνιστικής κι ενώ μέσα σε τέσσερις μέρες η κιτρινόμαυρη ομάδα, είδε τα χειρότερα φετινά πρόσωπα της διαιτησίας (Καραντώνης, Ευαγγέλου), είναι ξεκάθαρο ότι στέλνει συγκεκριμένο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Και προς την “συμμαχία της εξυγίανσης” (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό) και στον πάντα ισχυρό έξω από τα γήπεδα Ολυμπιακό στην ΕΠΟ και φυσικά στον Βρετανό αρχιδιαιτητή.

Ο τελευταίος, ειρήσθω εν παρόδω, άλλαξε τροπάριο μετά τις αντιδράσεις που δέχθηκε από τους σωτήρες της ελληνικής ποδοσφαιρικής επικράτειας, μόλις έβγαλε στη… σέντρα τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ματς ΠΑΟΚ-Γιάννινα και όχι μόνο. Κατανοητό. Ανθρώπινο. Είναι δύσκολη η θέση του αρχιδιαιτητή, επίσης δύσκολες οι εποχές στην οικονομία και κατά γενική ομολογία, τέτοιους μισθούς δεν βρίσκεις κάθε μέρα στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στην Ελλάδα των μνημονίων και του lockdown.

Το μήνυμα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο από τον Άρη: ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι της κορυφής, αρχής γενομένης του αγώνα της Κυριακής, διαιτησίες 50-50 και ισονομία. Το αντέχετε; Αυτό είναι το νόημα με την δεύτερη “ανάγνωση” σε μια ανακοίνωση που αναφέρεται στην στήριξη της ΠΑΕ απέναντι στον Κλάτενμπεργκ και καταγράφει την πρόθεση της ανοιχτά να δει το δάσος και όχι το δέντρο. Άσχετα εάν αυτό το… δέντρο ήταν θεόστραβο στο Περιστέρι και τελείως… καμένο στο Αλκαζάρ.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέιν, το πώς θα αντιδράσει το σύστημα των τεσσάρων ομάδων, της ΕΠΟ που κατά δήλωση του Μπέου, έχει πρόεδρο τον Γραμμένο με ημερομηνία λήξεως και κατόπιν συμφωνίας Σαββίδη, Μελισσανίδη και γενικά υπάρχουν… πρόθυμοι διαιτητές. Αυτό το ίδιο σύστημα που κάθισε στο ίδιο τραπέζι για να… εγκρίνει (Θεέ μου τι ζούμε…) αν είναι καλός ή όχι για να προσληφθεί ο Κλάτενμπεργκ με πλουσιοπάροχες απολαβές.

Θα δεχθεί λοιπόν το 50-50; Θα συνεχίσει να εκτίθεται σε δημόσια θέα ή θα αφήσει να παιχθεί ποδόσφαιρο στα ίσια και όποιος κερδίσει;

Κυριακή κοντή γιορτή…

To Top