ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Ξένος διαιτητής στο ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Άρης”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολιτική εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, μίλησε για τους ορισμούς ξένων διαιτητών, αλλά και το VAR.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος 

Για το VAR: «Όταν μιλάμε για το VAR θα πρέπει να ξέρουμε πως πρόκειται για μια ολόκληρη ιστορία, είναι επιστήμη. Δεν είναι αυτό που νομίζει ο πολύς κόσμος, πως το VAR είναι ένα μόνιτορ που βλέπουμε τις φάσεις και ενημερώνουμε τον διαιτητή. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου πιστεύω πως θα έχει ανακηρυχτεί ο μειοδότης, ακολούθως θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια των διαιτητών με προσομοίωση, αλλά και με live αγώνες. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες, κατά συνέπεια θα είμαστε, πιστεύω, έτοιμοι με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Για τη διαιτησία: «Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, συνεπώς λάθη κάνουν όλοι, όπως και οι διαιτητές. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχουν σκοπιμότητες, επαναλαμβανόμενα και ακραία λάθη. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και θα συνεχίσουμε, ευελπιστώντας ότι το πρωτάθλημα θα τελειώσει δίχως παράπονα και διαμαρτυρίες».

Για το περιστατικό στο ματς Παναθηναϊκός-Λαμία με την 4η αλλαγή: «Η ΕΠΟ εναρμονίστηκε με τον κανονισμό της FIFA για την 4η αλλαγή από τον περασμένο Μάρτιο. Η εκτελεστική επιτροπή είχε ενημερώσει την ΚΕΔ και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω λάβει, το θέμα τέθηκε και στα σεμινάρια διαιτητών. Εχω την εντύπωση πως αυτό που συνέβη ήταν ένα λάθος και ελπίζω στο μέλλον να μην έχουμε ξανά τέτοιου είδους φαινόμενα».

Για το αν ξένοι διαιτητές θα μπουν και σε άλλα ματς πλην των ντέρμπι: «Η συμφωνία που έχει γίνει και με τις διεθνείς ομοσπονδίες ήταν να ορίζεται ξένος διαιτητής στα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όπως και σε αυτά της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΚΕΔ και του Περέιρα αν θα επιλέξει να ορίσει ξένους διαιτητές σε άλλα παιχνίδια. Είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία».

Για τον Αναστασιάδη: «Ευελπιστώ πως ο Άγγελος Αναστασιάδης θα αλλάξει τη φιλοσοφία και την πορεία της ομάδας προς το καλύτερο. Ο Άγγελος, θα πρέπει να ξέρετε, ήταν προσωπική μου επιλογή. Πίστευα πως η Εθνική έπρεπε να έχει έναν Έλληνα προπονητή, δοκιμασμένο, με εμπειρίες. Ο Άγγελος διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Έχει δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ, έχει σημαντικές επιτυχίες με σωματεία αλλά και με την Εθνική Κύπρου».

To Top