Ξέρει τον τρόπο, έχει τον τρόπο, ας το ξανακάνει! Διπλό μες την Πυλαία!

Ναι, είναι δύσκολο ματς. Ναι, ο ηττημένος στο κύπελλο συμπολίτης φαντάζει φαβορί στη θεωρία επειδή παίζει στην έδρα του, το κλειστό της Πυλαίας. Και; Δεν το έχει ξανακάνει ο Άρης; Και μάλιστα πρόσφατα. Κέρδισε δίκαια και καθαρά με 71-63 στην Πυλαία και πέταξε τον ΠΑΟΚ εκτός κυπέλλου. Μπορεί να το κάνει και σήμερα (21.30) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής για να μπει για τα καλά και πάλι μέσα στους στόχους του.

Μια βδομάδα πριν ήταν έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κέρδισε τον ΚΑΟΔ και πήρε βαθιά ανάσα. Αν κερδίσει και σήμερα, τότε μπαίνει εξάδα και θα έχει έναν βαθμό διαφορά από τον τέταρτο, που είναι ο σημερινός του αντίπαλος.

Ο Μίλαν Μίνιτς παραξένεψε πολύ κόσμο με τις δηλώσεις του χθες περί “παιδικών ασθενειών” και παικτών που δεν ήταν προσγειωμένοι. Προφανώς κάτι είδε μέσα στη βδομάδα, προφανώς και έχει λόγο που αυτό το συμπέρασμα το δημοσιοποίησε.

Οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν μια ομάδα που έχει τους ίδιους παίκτες, αλλά έχει ρολάρει στην πορεία της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ που αντιμετώπισε ο Άρης στις 9 Οκτωβρίου. Δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του ο αντίπαλος των κίτρινων, όμως παίκτες “κλειδιά” παίζουν πολύ καλά. Αυτοί είναι κυρίως ο Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος αντιλαμβάνεται πλέον σωστά το ευρωπαϊκό μπάσκετ και ο Μαρκ Πέιν, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο ματς κυπέλλου και δεν είχε αγωνιστεί.

Οδηγός του Άρη είναι εκείνο το ματς, κυρίως για την αμυντική προσήλωση που έδειξαν οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου (τότε). Οι κίτρινοι είχαν κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (42-33), ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να κάνει 21 λάθη, ήταν εύστοχοι στις βολές (20/23 έναντι 19/30) και είχαν καθαρό μυαλό στο τέλος.

Αυτά πρέπει να κάνουν και σήμερα για να φύγουν με δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα από την Πυλαία. Είναι άγνωστο αν ο Μίνιτς δώσει χρόνο συμμετοχής στον Νίκο Γκίκα, ο οποίος επιστρέφει στην 12αδα, αν και θα ήταν χρήσιμος σήμερα ο υγιής και σε καλό αγωνιστικό ρυθμό Γκίκας.



To Top