Ξέσπασε ο Γκατούζο: “Είμαι ρατσιστής; Τότε γιατί πήρα τον Μπακαγιόκο όταν ήμουν στη Νάπολι;”

Οι οπαδοί της Βαλένθια προσπαθούν να “χαλάσουν” το deal της ομάδας με τον Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος θέλησε να απαντήσει μέσω συνέντευξής του σε όλους εκείνους που τον θεωρούν και τον χαρακτηρίζουν ρατσιστή.

Ο Τζέναρο Γκατούζο είναι μια ανάσα από το να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια, με τις δύο πλευρές να έχουν έρθει σε συμφωνία και να απομένουν τα τυπικά για τις επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τα Μέσα.

Η απόφαση όμως, της διοίκησης του ισπανικού συλλόγου να επιλέξει τον Ιταλό τεχνικό δεν άρεσε ιδιαίτερα στους οπαδούς της ομάδας. Δημιουργώντας hashtag #noagattuso, το οποίο έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Βαλένθια, προσπαθούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του ιδιοκτήτη της ομάδας, Πίτερ Λιμ.

Αφορμή έχουν σταθεί κάποιες παλιές δηλώσεις του 44χρονου κόουτς, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ρατσιστικές και ομοφοβικές.

Μιλώντας στην Gazzetta dello Sport, ο Γκατούζο ξέσπασε και προσπάθησε να εξηγήσει τα λόγια του, τα οποία παρεξηγήθηκαν.

“Η ιστορία μιλάει από μόνη της. Είμαι ρατσιστής; Είμαι ομοφοβικός; Είμαι ξενοφοβικός; Είμαι σεξιστής; Έχουμε τρελαθεί; Είναι ώρα να ηρεμήσετε.

Είμαι ρατσιστής; Τότε γιατί πήρα τον Μπακαγιόκο όταν ήμουν στη Νάπολι; Δεν είχα ποτέ τίποτα εναντίον μαύρων παικτών, πολλοί από τους οποίους ήταν συμπαίκτες και φίλοι μου.

Έχω χτίσει την καριέρα μου με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ιδρώτα. Κανείς δεν μου έχει χάρισε τίποτα. Και δεν θα επιτρέψω πλέον σε κανέναν, με αυτές τις τρομερές κατηγορίες να εμποδίσει τη δουλειά μου”.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2021 ο Τζέναρο Γκατούζο βρέθηκε πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ. Ωστόσο, αν και οι δύο πλευρές ήρθαν σε συζητήσεις, δεν προχώρησαν σε συμφωνία, καθώς η επιλογή η επιλογή του Ιταλού τεχνικού δεν άρεσε ιδιαίτερα στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα.

To Top