Ξέσπασε ο Ντέτμαν κατά της Ευρωλίγκας: “Πυροβολούν το πόδι τους…”

Άκρως ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις είχε ο Χένρικ Ντέτμαν, προπονητής της Φινλαδίας για την κόντρα της Ευρωλίγκας με την FIBA που πλήττει ξεκάθαρα τις Εθνικές ομάδες. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Βουλγαρίας πως “οι ομάδες της Ευρωλίγκας αποφασίζουν ποιες χώρες θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας το 2019”, αφήνοντας σαφείς αιχμές (και) στη Μπαρτσελόνα, διότι δεν άφησε τον Πέτερι Κοπόνεν να παίξει με την Εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ στο ίδιο παιχνίδι έδωσε άδεια στον Αλεξάνδρο Βεζένκοφ!

Πρόσθεσε ο Ντέτμαν πως “εξαιτίας της Ευρωλίγκας, ο βασικός πόιντ γκαρντ που έχουμε, αλλά και ο βασικός σούτινγκ γκαρντ δεν ήταν διαθέσιμοι… Αυτοί οι δυο παίκτες συμπληρώνουν μαζί 229 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και κάποιος τις έκλεψε από εμάς. Στο πρώτο Παράθυρο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας άφησε του Ρώσους παίκτες της να αγωνιστούν με την Εθνθική, όχι όμως και τον Νάντο ντε Κολό να παίξει με τη Γαλλία. Η στάση της Ευρωλίγκας πλήττει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάποιοι λένε ότι η FIBA πρέπει να αλλάξει το σύστημά της. Αυτή όμως δεν ειναι η σωστή απόφαση. Η Ευρωλίγκα είναι το κορυφαίο προϊόν μας σε επίπεδο συλλόγων και πρέπει να καταλάβουν οτι πυροβολούν το πόδι τους, με τον τρόπο που διαχειρίζονται τις ομάδες τους”.

To Top