Ξέσπασε ο Πόποβιτς για την οπλοκατοχή: “Νομίζουν πως είμαστε χαζοί”

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της οπλοκατοχής και επιτέθηκε στους πολιτικούς που αρνούνται να διαμορφώσουν ανάλογα τους νόμους, βάζοντας τα συμφέροντά τους πάνω από την ασφάλεια των πολιτών.

Κόντρα στους πολιτικούς και στις αποφάσεις τους πήγε, για άλλη μια φορά, ο θρυλικός προπονητής του ΝΒΑ και του παγκοσμίου μπάσκετ, Γκρεγκ Πόποβιτς ο οποίος συμμετείχε σε διαμαρτυρία κατά της οπλοκατοχής μετά από όσα συνέβησαν στο Τέξας και τον θάνατο 19 παιδιών και δύο εκπαιδευτικών.

Ο Πόποβιτς άφησε στην άκρη το μπάσκετ και μίλησε για πιο σημαντικά πράγματα, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει ανοιχτά με τους πολιτικούς που βάζουν τα συμφέροντά τους και την εξουσία πάνω από την ασφάλεια και τις ζωές των πολιτών. Μάλιστα ο Πόποβιτς τόνισε πως οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ρίξουν το “φταίξιμο” στην ψυχική υγεία των ανθρώπων θεωρώντας πως αυτή είναι υπεύθυνη για τα περιστατικά βίας και τις δολοφονίες.

“Οι πολιτικοί δεν είναι χαζοί, αλλά νομίζουν πως εμείς είμαστε χαζοί. Προσπαθούν να τα ρίξουν όλα στην ψυχική υγεία. Το φέρνουν συνεχώς μπροστά. Δεν ακούν τον θυμό μας. Γιατί ξαφνικά ενδιαφέρονται; Γιατί ανησυχούν για τις ψήφους. Γιατί ένας 19χρονος είχε στα χέρια του ένα όπλο; Είχε στην κατοχή του ένα AR15. Γιατί να έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο όπλο; Κανείς μας δεν το έχει ανάγκη, ούτε εγώ ούτε εσείς. Είναι τρελό”.

Ο Πόποβιτς δεν μάσησε τα λόγια του και συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: “Έχω κουραστεί να βλέπω 50,60 και 70 ετών λευκούς άντρες να κάνουν τις ζωές μας μπάχαλο γιατί είναι εγωιστές και δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο παρά μόνο για τη θέση τους.

“Ακούσαμε τους πολιτικούς στα κανάλια να λένε για τις προσευχές και τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειές των θυμάτων. Είναι το ίδιο τροπάριο μετά από κάθε μακελειό. Πόσα ακόμη τέτοια θα χρειαστεί να βιώσουμε για να αλλάξει κάτι; Ένα μακελειό το μήνα; Δύο την εβδομάδα; 15 παιδιά; 24 παιδιά; Όταν θα φτάσουμε τα 74, μπορεί τελικά να κάνουν κάτι. Σηκωθείτε από τον κώλο σας και κάντε κάτι επιτέλους.

Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν για μας. Η πλειονότητα των πολιτών θέλουν να κάνουν επιτέλους κάτι για τους νόμους για την οπλοκατοχή. Και δεν το κάνουν γιατί τους νοιάζει περισσότερο η ισχύς τους, η θεσούλα τους και τα λεφτά, παρά ενδιαφέρονται για τα παιδιά μας. Έχω σιχαθεί να βλέπω 50άρηδες, 60άρηδες και 70άρηδες λευκούς να κάνουν σκατά τις ζωές μας γιατί είναι εγωιστές και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο πέρα από τη θέση τους”.

 

 

To Top