ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξέσπασμα Βανγκέλι και βολές για “σικέ” καταγγελίες!

Ο πρώην αρχηγός του Αρη ο Κρίστι Βανγκέλι, o οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας του και αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας του Μιρέλ Γιόσα (σ.σ. είχε αγωνιστεί στον Αρη επίσης), μίλησε σε αθλητικό σάιτ όντας ο κατάλληλος να ξεδιαλύνει το τοπίο γύρω από την απόφαση-σοκ για την ομάδα του, την οποία έλαβε η UEFA.

«Είναι μία ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει πολύ την ομάδα μου. Εδώ και ένα χρόνο τώρα σε όποιο παιχνίδι και αν παίξαμε υπήρχαν «σκιές» για την UEFA. Είναι κάτι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει και τα ερωτηματικά και οι απορίες μας είναι πολλές», είπε στο αρχικό του σχόλιο.

«Όλα ξεκίνησαν για την υπόθεση αυτή μετά από κάποιες δηλώσεις που έκανε ο τερματοφύλακας της Κρουσέιντερς (σ.σ. ομάδα της Ιρλανδίας που έπαιξε με την Σκεντέρμπεου στα προκριματικά του Champions League). Aπό όσο θυμάμαι είχε τονίσει πως είδε περίεργα πράγματα στα παιχνίδια που δώσαμε. Ποια ήταν αυτά τα περίεργα όμως; Και ποιες οι αποδείξεις για όσα είπε; Απάντηση δυστυχώς δεν έχω να δώσω εγώ, όπως και εκείνος φυσικά.

Επειτα για ακόμα τρεις φορές βρεθήκαμε στο στόχαστρο μέσω των συστημάτων ανίχνευσης που έχει η UEFA για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού. Σύμφωνα με  μία συγκεκριμένη εταιρεία άλλα τρία παιχνίδια μας ήταν ύποπτα στοιχηματισμού. Ένα εξ’ αυτών ήταν με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο οποίο ηττηθήκαμε 5-1. Βέβαια, στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου στην έδρα μας κερδίσαμε με 3-0. Αλήθεια, αυτό γιατί δεν ήταν π.χ. ύποπτο και ήταν το πρώτο παιχνίδι;», αναρωτήθηκε ο Αλβανός αμυντικός μιλώντας στο sdna.gr για να συνεχίσει:

«Όλο αυτό που γίνεται θεωρώ πως εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, που δε μπορώ να γνωρίζω ποιοι είναι. Είναι αδικία για την ομάδα και τους κόπους μας. Η Σκεντερμπέου έχει έξι σερί πρωταθλήματα και στα δύο τελευταία χρόνια που εγώ είμαι μέλος του συλλόγου, ουδέποτε έχει έρθει φάκελος της UEFA για κάποιο παιχνίδι του εγχώριου πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχουμε εμείς. Αρα για ποια τιμωρία μιλάμε; Πως γίνετε να μένουμε εκτός Ευρώπης, όταν ποτέ ξανά δεν έχουμε καταδικαστεί ή ακόμα και κατηγορηθεί για το οτιδήποτε».

Στη συνέχεια, ο Κρίστι Βανγκέλι, αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που έχει για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του η απόφαση αυτή: «Νιώθουμε όλοι σαν να μας έκλεψαν τον ιδρώτα. Ολη τη χρονιά δώσαμε όλο μας το «είναι» με μοναδικό σκοπό να παίξουμε στην Ευρώπη. Είναι αδικία δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Τέλος, σε ότι αφορά τις κινήσεις της ομάδας του για την δικαιώσή της, είπε: «Από όσο γνωρίζουμε έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τους ανθρώπους της ομάδας, θα προσφύγουμε στο CAS για να ζητήσουμε από εκεί τη δικαίωσή μας. Δε ξέρω κατά πόσο οι πιθανότητες είναι μαζί μας, όμως η Σκεντέρμπεου θα κυνηγήσει την υπόθεση αυτή μέχρι τέλους».

To Top