Ξέσπασμα Διούδη για την χρονιά “Γολγοθά”

O Σωκράτης Διούδης ήταν από τους παίκτες που έκλεψαν την παράσταση με τις εμφανίσεις του. Ο νεαρός πορτιέρο ξέσπασε μιλώντας μεταξύ άλλων για την παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία,αλλά και το πώς έζησε τη χρονιά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”

 Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στα συναισθήματά του, μετά τον αγώνα με τη Ξάνθη και τον οριστική παραμονή στη μεγάλη κατηγορία: «Είμαστε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι. Δεν έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να πανηγυρίζουμε τη σωτηρία μας, αλλά έτσι πως ήρθαν τα πράγματα, μόνο δικαίωση και ανακούφιση μπορούμε να αισθανόμαστε».

 Για τους παράγοντες που κράτησαν την ομάδα στην κατηγορία, είπε: «Το ότι οι παίκτες μεταξύ μας ήμασταν δεμένοι και ο κόσμος δε σταματούσε να μας στηρίζει, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, είναι τα δύο στοιχεία που μας κράτησαν στην κατηγορία».

 Για τις αντιδράσεις του κόσμου και του πάγκου, όταν πληροφορήθηκαν το γκολ του Ατρόμητου, ανέφερε: «Στην αρχή δεν το καταλάβαμε. Πρώτα φώναζε ο κόσμος της Ξάνθης, οπότε αρχίσαμε να ανησυχούμε λίγο, αλλά με πληροφόρησαν τα παιδιά που έκαναν ζέσταμα πίσω από την εστία μου για το αποτέλεσμα και εκείνη τη στιγμή λύθηκαν τα πόδια μου».

 Για το πώς έζησε ο ίδιος τη χρονιά σε προσωπικό επίπεδο, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς οι κόποι μου και η δουλειά μου άρχισαν να ανταμείβονται. Αυτό έκανα όλα τα χρόνια, δούλευα για να βελτιωθώ και φέτος πήρα τις ευκαιρίες».

 Για την παρουσία του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο της ομάδας, επεσήμανε: «Σίγουρα βοήθησε. Μια αλλαγή προπονητή πάντα επιδρά θετικά, τουλάχιστον στην αρχή. Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, προσπάθησε να μας ανεβάσει τη ψυχολογία και αυτό ήταν το πιο σημαντικό που κατάφερε. Αλλά και αγωνιστικά βελτιωθήκαμε. Αρχίσαμε να είμαστε πιο συμπαγείς στην άμυνα, η οποία ήταν το αδύναμό μας σημείο».

 Για το πώς έζησε γενικότερα όλη τη χρονιά, υπογράμμισε: «Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολα. Ας μην κρυβόμαστε, έγιναν πολύ κακοί χειρισμοί στον προγραμματισμό και την οργάνωση. Κατεβήκαμε στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή, με πολλά νεαρά παιδιά, χωρίς εμπειρίες από την μεγάλη κατηγορία. Οι αλλαγές προπονητών και διοικήσεων δε βοήθησαν σε καμία περίπτωση, αλλά χειροτέρεψαν την κατάσταση. Ευτυχώς στο τέλος σώσαμε τη χρονιά».

 Για το αν βοήθησε η αλλαγή διοίκησης που έγινε πριν λίγο καιρό, επεσήμανε: «Είναι σημαντικό να νοιώθεις ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε στηρίζουν και θα κάνουν τα πάντα για να σε βοηθήσουν. Πριν από λίγο καιρό, δε ξέραμε σε ποιον να απευθυνθούμε όταν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Αυτά τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να γίνονται σε μια ομάδα, όπως ο Άρης. Η τελευταία διοίκηση βοήθησε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Αυτό μας έδωσε ώθηση στο τέλος».

 Για τη συνεργασία με το Θόδωρο Κάντα, είπε: «Νιώθω τυχερός που βρήκα έναν άνθρωπο που με πιστεύει, αλλά κάνουμε και καλή δουλειά. Το σημαντικό για τη θέση του τερματοφύλακα είναι να είσαι άνετος. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και αυτό βοήθησε στην εκπλήρωση των στόχων μας».

 Για το στόχο της Εθνικής Ελπίδων, στην οποία είναι μέλος, ανέφερε: «Περιμένουμε πώς και πώς αυτή τη διοργάνωση. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η σημαντικότερη διοργάνωση. Είναι ανεπανάληπτες οι εμπειρίες. Έχουμε πολύ καλή πορεία και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μια καλή πορεία, ανάλογη με αυτή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο προπονητής μας, ο Κώστας Τσάνας μας βοηθάει πολύ, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Μπορεί να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις. Το κλίμα είναι πάντα πολύ καλό. Έχουμε στα υπόψιν ότι μας κοιτούν και οι σκάουτερ, αλλά πάντα προηγείται η ομάδα».

 

Τέλος, για το πώς φαντάζεται το μέλλον του, τόνισε: «Το φαντάζομαι στον Άρη. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, δε μπορώ να το φανταστώ κάπου αλλού. Από εκεί και πέρα, θα δούμε τι θα γίνει. Με δελεάζει φυσικά και η επιλογή του εξωτερικού».

To Top