ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξέσπασμα του Άρη, σκόρπισε τον Βόλο με 4-0 και σκαρφάλωσε στην 5η θέση!

Με ένα καταιγιστικό πρώτο μισάωρο όπου πέτυχε τρία γκολ, ο Άρης σκόρπισε τον Βόλο (4-0) στο τελευταίο ματς για το 2019 στο “Κλεάνθης Βικελίδης, για την 15η αγωνιστική. Από δύο γκολ Ιντέγε (12΄, 24΄) και Γκάμα (30΄, 61΄), στην 5η θέση ο Άρης μαζί με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ! Πρώτη νίκη του Άρη μετά από τέσσερις αγωνιστικές, στους 21 βαθμούς πλέον η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Στο τέρμα για τον Άρη ο Κουέστα, με τον Ροζ δεξιά στην άμυνα και τον Κόρχουτ αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βέλεθ και Δεληζήσης. Στη μεσαία γραμμή ο Σάσα με τον Τόνσο. Στην επίθεση δίδυμο οι Λάρσον και Ιντέγε με τους Γκάμα και Φετφατζίδη στα άκρα σε ένα 4-4-1-1 από τον Ένινγκ.

Ο Βόλος αγωνίστηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με σχηματισμό 4-2-3-1. Στην εστία ο Γκαραβέλης με τους Τσίκα και Διαμαντή να είναι στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά ο Ντεντάκης με τον Φερράρι αριστερά. Μαξ και Μπαλογιάννης στη μεσαία γραμμή, με τον Μουνίθ να έχει ένα πιο δημιουργικό ρόλο. Τσαούσης και Τόρες θα αγωνιστούν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής με τον Μάντζη να είναι μοναδικός προωθημένος.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!

Τέτοιο ημίχρονο δεν ξαναείχε! Ειδικά στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας. Ο Άρης πέτυχε τρία γκολ σε μισή ώρα αγώνα, διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Βόλου στον αγώνα. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκάμα, Φετφατζίδη και Ιντέγε έβαλε τις καλύτερες δυνατές βάσεις για νίκη από πολύ νωρίς.

Φοβερή κάθετη μπαλιά του Γκάμα -που έκλεψε την μπάλα- στον Φέτφα στο 12΄, που έστρωσε στον Ιντέγε και αυτός την έστειλε στα δίχτυα σε κενή εστία για το 1-0!

Στο 24΄και πάλι ο Νιγηριανός, έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα, με τον Λάρσον να τον βγάζει μόνο απέναντι στον Γκαραβέλη, τον οποίο και “έσκαψε” για το 2-0!

Ένα ακόμα κλέψιμο από τον Γκάμα στο 29΄, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Βόλου και κέρδισε το πέναλτι. Ο Πορτογάλος έστησε στην μπάλα στην άσπρη βούλα και με εξαιρετικό χτύπημα την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0 στο 30΄!

Οι Βολιώτες με μία κεφαλιά του Τσίκα απείλησαν την εστία του Κουέστα, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ισπανού στο 34΄. Σε κόντρα επίθεση του Άρη στο 37΄, ο Γκάμα είδε τον Ιντέγε, αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Γκαραβέλης.

ΔΕΝ… ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ

Καμία διάθεση να ρίξει ρυθμό ο Άρης και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ροζ δοκίμασε δύο φορές το πόδι του στο 58΄και στο 60΄ με το δεύτερο σουτ να περνά ελάχιστα άουτ!

Στο 61΄ήρθε το 4-0, με το δεύτερο σημερινό γκολ του Γκάμα, ο οποίος πήρε την ασίστ από τον Λάρσον που σε κόντρα επίθεση, πέρασε και τον Γκαραβέλη, αλλά έφυγε λίγο πλάγια. Ο Πορτογάλος βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι και έπειτα αυτή κατέληξε στα δίχτυα!

Μάλιστα το σκορ έδωσε την ευκαιρία στον Ένινγκ να ξεκουράσει Σάσα και Βέλεθ, ενώ με ενοχλήσεις αποχώρησε ο Ιντέγε. Ντεμπούτο έκανε περνώντας ως αλλαγή ο νεαρός Μπακούτσης στο 66΄, παίζοντας ως δεξί μπακ.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρά το 4-0 οι κιτρινόμαυροι δεν σταμάτησαν να απειλούν την αντίπαλη εστία για περισσότερα γκολ. Ευκαιρία του Γκάμα στο 78΄ κατέληξε σε κόρνερ, ενώ στο 79΄εξαιρετική προσποίηση και σουτ του Φέτφα, εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γκαραβέλης.

Πρώτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα μετά από 40 μέρες και τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεύτερο εντός έδρας ματς που πετυχαίνει τέσσερα γκολ, μετά από το 4-0 επί του Παναθηναϊκού την 3η αγωνιστική.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ (66΄Μπα), Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (66΄Μπακούτσης), Τόνσο, Γκάμα, Λάρσον, Φετφατζίδης, Ιντέγε (56΄Μαρτίνες)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χ. Φεράντο): Γκαραβέλης, Φεράρι, Τσίκα (73΄Μήτογλου), Διαμαντής, Ντεντάκης, Μαξ, Μπαλογιάννης, Τόρες (65΄Λύρατζης), Μουνίθ (68΄Κυζιρίδης), Τσαούσης, Μάντζης

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας), Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας)

VAR: Γιώργος Κομίνης,  Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Παναγιώτης Καδδάς (Αχαΐας)

To Top