ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξέσπασμα χαράς με μάτι που γυαλίζει και ένα σύνθημα: “Μπρούνο Γκάμα, Μπρούνο Γκάμα…”!

Ο Άρης μπήκε εμφατικά στην Σούπερ λίγκα! Χόρευαν στην βροχή, η ομάδα στο χορτάρι, ο κόσμος στην κερκίδα και με το εκκωφαντικό 0-3 μέσα σ’ ένα… στοιχειωμένο γήπεδο, αυτό της Λαμίας, όπου όλοι γνωρίζουμε τι έγινε δυο χρόνια πριν (και τι “γραμμάτια” έπρεπε να ξεχρεώσει), έδωσε το σύνθημα για ένα δικαιολογημένο ξέσπασμα χαράς.

Ο Πάκο Ερέρα ζήτησε να μην πάρουν τα μυαλά όλων αέρα, αλλά ποιος μπορεί να… αφαιρέσει το δικαίωμα από την οικογένεια του Άρη να χαίρεται και να αισιοδοξεί;

Πέρασαν 1.594 μέρες, δύσκολες, πικρές, σκληρές. Πέρασαν 1.594 νύχτες ατέλειωτες… Ο Άρης μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών δοκιμασιών, σε έναν ανηφορικό Γολγοθά, επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στην μεγάλη κατηγορία, δείχνοντας ότι δεν επέστρεψε απλά, αλλά είναι και… αγριεμένος!

Όλοι δικαιούνται να χαίρονται και να αισιοδοξούν γιατί:

1. Σε μια εκτός έδρας πρεμιέρα, όπου πάντα υπάρχουν παγίδες και κακοτοπιές πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, μπήκε με το δεξί, πήρε βαθμούς και ψυχολογία, χωρίς να δεχθεί γκολ.

2. Σε ένα γήπεδο βαρύ, με αντίξοες καιρικές συνθήκες και συνεχή βροχόπτωση, ο Άρης έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, είχε ποιότητα, έκανε ευκαιρίες, έβαλε τρία γκολ, του ακυρώθηκε ένα, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα…

3. Έδειξε ότι παίκτες που ήρθαν φέτος μπορούν με την ποιότητα, την εμπειρία και το ταλέντο τους να κάνουν σπουδαία πράγματα (π.χ. Γκάμα, Γκαρσία, Μπάσα, Βέλεθ, Ντιγκινί κ.α.), αλλά και παίκτες Έλληνες που μετέδωσαν το… μικρόβιο της κιτρινόμαυρης οικογένειας, δείχνοντας καρδιά και μεγάλη ποδοσφαιρική βελτίωση (π.χ. Δεληζήσης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος).

4. Έχει παίκτες που έχουν ποιότητα, αλλά έδειξαν ότι δεν διστάζουν να βάλουν τα πόδια τους στην φωτιά, να παίξουν… αντρίκια, με μάτι που γυαλίζει, όπως γυάλιζε και το μάτι της “κερκίδας”. Μαχητές με τα όλα τους, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι πήγαν να “κλέψουν” κάτι με τον τσαμπουκά και τις αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες.

5. Έχει έναν προπονητή που έβαλε με το καλημέρα την σφραγίδα του στην ομάδα. Ο Ερέρα από την αρχή εμπνέει σοβαρότητα, δίνει ταυτότητα στο σύνολο και πλέον έχει τον ευχάριστο πονοκέφαλο να διαχειριστεί ένα αρκετά αξιόλογο και πολυπρόσωπο ρόστερ. Δείχνει ότι μπορεί να το κάνει, θα κριθεί σίγουρα εκ του αποτελέσματος.

6. Έρχονται στον… δρόμο κι άλλοι παίκτες (Σιώπης, Μαρτίνες) που μπορούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ισχύ της ομάδας.

7. Υπάρχει ένας κόσμος νικητής, μαχητής, παντός καιρού! Πήγε στην Λαμία, χιλιόμετρα μακριά, Δευτέρα βράδυ, με καταιγίδα και 20 ευρώ (!) εισιτήριο και παρέδωσε μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, κερδίζοντας για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις… Με εκδηλώσεις που προκαλούν μόνο ανατριχίλα. Το ραντεβού ήδη δόθηκε για τον αγώνα με την Λάρισα. Όπου κι αν γίνει… Χαριλάου ή Καυταντζόγλειο, οι κερκίδες θα ξεχειλίζουν…

Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα, μπορεί να ειπωθούν κι άλλα περισσότερα. Αλλά είπαμε είναι ακόμη αρχή… Ήταν σίγουρα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, ήταν μια σημαντική νίκη εκτός έδρας, υπάρχει πολύς δρόμος, πολλές παγίδες και κακοτοπιές.

Υπάρχει όμως κι ένα… σύνθημα, συνοδοιπόρος και σύμμαχος, σε αυτή την νέα διαδρομή… Το “Μπρούνο Γκάμα, Μπρούνο Γκάμα” μπορεί να δονεί την ατμόσφαιρα, με την προσμονή ότι τα καλύτερα έρχονται… 

 

To Top