Ξανά εκτός Indian Wells ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα είναι ξανά φέτος στο Indian Wells, μολονότι η αμερικανική ομοσπονδία τένις και οι διοργανωτές του US Open, έδειξαν την στήριξή τους στον Σέρβο σούπερ σταρ και στο αίτημά του να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού, προκειμένου να αγωνιστεί στο πρώτο Masters 1000 της χρονιάς και στο τουρνουά του Μαϊάμι.

Ο 35χρονος «Νόλε», επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές, ειδική άδεια εισόδου στις ΗΠΑ, αλλά τελικά το αίτημα του απορρίφθηκε, καθώς η Ουάσιγκτον δεν επιτρέπει την είσοδο στην χώρα σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Και η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA) ανέφερε πρόσφατα, ότι αυτό το μέτρο δεν θα αλλάξει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου, με το τουρνουά της Καλιφόρνιας να ανακοινώνει και επίσημα πως δεν θα αγωνιστεί σε αυτό ούτε φέτος ο Τζόκοβιτς.

Το τουρνουά Indian Wells, αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη στην έρημο της Καλιφόρνια και θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει το Miami Open από τις 22 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Έτσι θα χάσει όμως για 2η διαδοχική χρονιά τα 2 πρώτα Masters της σεζόν και ως εκ τούτου είναι πιθανό να πέσει και από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

To Top