Ξανά στο δρόμο του ο Πανθρακικός

Την ομάδα του Πανθρακικού θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Άρης στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη κέρδισε με 0-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης, μέσα στο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης.

Η νοκ άουτ αναμέτρηση των «κίτρινων» με τους νικητές θα γίνει στην Κομοτηνή, πιθανότατα στις 21 Δεκεμβρίου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Κομοτηνής ήταν ο Νίκος Σουλτανίδης, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα του αγώνα. Οι Θρακιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν, μόλις στο 11′ και ουσιαστικά στην πρώτη τους απειλητική προσπάθεια στα καρέ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ο Νίκος Μπουτζίκος, έκανε τη μεγάλη μπαλιά για τον Σουλτανίδη κι ο τελευταίος με δυνατό σουτ εντός περιοχής, άνοιξε το σκορ.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να επιδιώκουν να διασφαλίσουν το προβάδισμα, ενώ οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν την ανούσια κυριαρχία δίχως να απειλούν. Όλα θα μπορούσαν να είχαν βέβαια διαφορετική εξέλιξη αν στη μοναδική φορά που οι γηπεδούχοι απείλησαν έμπρακτα στο πρώτο ημίχρονο, η τύχη δεν τους γύριζε την πλάτη. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 43′ ο Διαμάντης εκτέλεσε φάουλ και ο Γρομητσάρης με κεφαλιά ανάγκασε τον Σικαλιά να αποκρούσει, με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο δοκάρι και να περνάει κόρνερ.

Τελικά ο ίδιος παίκτης που άνοιξε το σκορ, το… έκλεισε με παρόμοιο τρόπο. Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, στο 51′, ο Σουλτανίδης έπειτα από την μπαλιά του Βλάχου πλάσαρε στην κίνηση και «κρέμασε» τον Μένιο, τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση για τους «κροκοδείλους».

Στη συνέχεια η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου, άγγιξε το γκολ στο 67′ όταν ο Σεμερτζίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Καραδέμητρου, όμως το πλασέ που επιχείρησε ολομόναχος απέναντι στον Σικαλιά πέρασε άουτ, με το τελικό αποτέλεσμα να μένει ως το τέλος.

Διαιτητής: Βάτσιος (Αττικής).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Μένιος, Κύργιας, Κοροβέσης, Κισκαμπάνης, Γρομητσάρης (46′ Δημογιάννης), Μπιμπίρης, Σαββίδης, Σεμερτζίδης (68′ Κρουσταλέλης), Ζαχαρόπουλος, Διαμάντης, Τομάς (60′ Καραδέμητρος).
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σικαλιάς, Βαγγελόπουλος, Σουλτανίδης, Βλάχος (85′ Γωνιάδης), Μπαϊκαρά (74′ Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Σαρακατσάνος, Ουέλινγκτον (63′ Μίνγκας), Σκλιοπίδης, Ρεκλείτης, Μπουτζίκος.

To Top