ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Έχουμε ταλέντο στην επίθεση, αλλά πρέπει να μπουν και οι αυτοματισμοί”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έβγαλε στο παρκέ όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν τον Δημήτρη Πρίφτη να τον επιλέξει. Είχε 8 ασίστ, είχε 4 κλεψίματα, έβγαλε άμυνες, οργάνωσε σωστά, παρείχε ασφάλεια.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι τόνισε πως “και στην Βουλγαρία παίξαμε με μία καλή ομάδα, αύριο απέναντι στον Κόροιβο θα είναι ένα επίσης δυνατό παιχνίδι. Είναι αλήθεια ότι τα πόδια μας ακόμα είναι βαριά, έχουμε επικεντρωθεί στον τομέα της φυσικής κατάσταση και της τακτικής. Πιστεύω ότι όσο περνάνε οι μέρες θα νιώθουμε καλύτερα και θα έχουμε περισσότερες αντοχές”.

Ρωτήθηκε για την καλή παρουσία σε άμυνα και επίθεση και απάντησε πως “όταν παίζεις καλή άμυνα, κερδίζεις μπάλες απο κλεψίματα, ριμπάουντ, είναι εύλογο να έχεις και την δυνατότητα να σκοράρεις πολλούς πόντους και εύκολα καλάθια από τον αιφνιδιασμό. Η ομάδα μας έχει ταλέντο και στην επίθεση, αλλά θέλουμε δουλειά γιατί πρέπει να μπουν οι αυτοματισμοί, υπάρχουν εννιά καινούριοι παίκτες. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα. Ευτυχώς δεν έχουμε κάτι σοβαρό από τραυματισμούς, εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και να έχουμε το μυαλό μας στο γήπεδο” και κατέληξε: “Θα είναι το ιδανικό να παίζουμε έτσι, να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία για να μπορούμε να πετυχαίνουμε εύκολα καλάθια. Θέλουμε να παίξουμε καλή άμυνα για να κατεβάσουμε το σκορ της αντίπαλης ομάδας και παράλληλα να σκοράρουμε εμείς”.

To Top