ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Βασικό ρόλο παίζουν τα αποδυτήρια!” (video)

Προχθές ήταν σαν πανί λόγω της γαστρεντερίτιδας. Χθες αγωνίστηκε κάτι παραπάνω από έξι λεπτά, αλλά η φάση στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου έδωσε τον τόνο για να ακολουθήσει η ομάδα του Άρη στο υπόλοιπο του αγώνα με την Στεάουα. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αποκάλυψε πως αυτό που κάνει τον Άρη να διαφέρει είναι τα… αποδυτήρια και μίλησε για το φαινόμενο “κόσμος του Άρη”.

Βασίλη δεν θα χρειαζόταν καν να κερδίσετε για την πρόκριση, γιατί είχε ήδη κερδίσει η Ούνιξ την Μπούντουτσνοστ, αλλά είδαν όλοι ότι μπήκατε μέσα σα να ήταν τελικός ο αγώνας με την Στεάουα…

Είχαμε πει ότι θέλαμε τη νίκη αυτή, γιατί δεν ξέραμε ακριβώς το αποτέλεσμα, παρόλ’ αυτά μπήκαμε δυνατά, γιατί σεβαστήκαμε την συγκεκριμένη ομάδα. Είναι καλή, σοβαρή ομάδα, διαβασμένη όπως είχε δείξει και στο γήπεδο μας. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην άμυνα, είχαμε κάποια κενά διαστήματα πάλι, αλλά κερδίσαμε. Είναι μεγάλη νίκη για μας, είναι μεγάλη υπόθεση η πρόκριση, γιατί ήμασταν σε έναν δύσκολο όμιλο με πολύ καλές ομάδες και συνεχίζουμε. Έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας, το οποίο αν κερδίσουμε, βγαίνουμε πρώτοι στον όμιλο, αν χάσουμε μέχρι και τέταρτοι μπορεί να βγούμε. Δεν ξέρω αν συμφέρει να βγούμε πρώτοι, δεύτεροι ή τρίτοι, αλλά δεν πρόκειται να επιλέξουμε αντίπαλο, το έχω ξαναπεί. Θα πάμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Εσύ αν και πέρασες μια αρκετά σοβαρή περιπέτεια για τέσσερις μέρες αγωνίστηκες όσο μπορούσες…

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω και τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές της ομάδας. Είχα μια γαστρεντερίτιδα που θα μπορούσε να με αφήσει εκτός αγώνα, αλλά με βοήθησε το ότι πήγα στο νοσοκομείο. Ήταν εκεί από την αρχή (του προβλήματος) δίπλα μου και τους ευχαριστώ πολύ”.

Τι διαφορετικό έχει ο Άρης από τις άλλες ομάδες και με το μικρότερο μπάτζετ, διεκδικεί την πρώτη θέση στον όμιλο;

Βασικό ρόλο παίζουν τα αποδυτήρια. Οι προπονητές και η διοίκηση έχουν φτιάξει μια ομάδα με πολύ καλούς χαρακτήρες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και εξαρχής ξέρουμε όλοι τον ρόλο του. Είναι κι αυτό πολύ σημαντικό για να μην υπάρχουν διαμάχες. Φυσικά έχουμε δέσει σε μεγάλο βαθμό, αν και έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Πως εισπράττετε την παρουσία του κόσμου και στο Βουκουρέστι που ήταν η πιο μαζική απο όλα τα παιχνίδια, αλλά και στα υπόλοιπα εκτός έδρας; Τι σημαίνει και για σένα προσωπικά και για την ομάδα;

Αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν το βρίσκεις συχνά σε ομάδες. Ο Άρης έχει πολύ κόσμο και εντός και εκτός Ελλάδας. Και προσωπικά και εκ μέρους της Ελλάδας θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Είναι σημαντικό που και στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι μαζί μας. Έχω ξαναπεί ότι το πιο σημαντικό επίτευγμα της ομάδας θα είναι αν καταφέρουμε στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο και να φεύγει ευχαριστημένος και να είμαστε και εμείς ευχαριστημένοι”.

To Top