ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Ευθύνομαι εγώ σε πολύ μεγάλο ποσοστό”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος πήρε την ευθύνη για τα άστοχα σουτ και ζήτησε συγνώμη από τους φιλάθλους του Άρη για το αποτέλεσμα και την εικόνα.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ τόνισε: “Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι όλοι μέσα στην ομάδα. Στενοχωριόμαστε γιατί δεν βγάζουμε στο γήπεδο αυτό που πρέπει και νομίζω ότι σε αυτό – και γι’ αυτό ήρθα (στην συνέντευξη Τύπου) – ευθύνομαι σε πολύ μεγάλο ποσοστό εγώ. Δεν το λέω για να το πω… Ο ΠΑΟΚ άφηνε εμένα ελεύθερο, αν έμπαιναν 1-2 σουτ θα ήταν διαφορετική η ροή του αγώνα. Και πριν μια βδομάδα ήμουν εγώ πάλι να μιλήσω. Είμαστε σε δύσκολη θέση ψυχολογικά και στενοχωριόμαστε για τον κόσμο, έγινε σολντ άουτ μια βδομάδα πριν, όλοι ξέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες…”.

Για την αστοχία στα τρίποντα (15/81 στα τελευταία τρία παιχνίδια) είπε ότι “η ομάδα έχει καλούς σουτέρ και δεν εννοώ εμένα. Ειδικά στα παιχνίδια με το Ρέθυμνο και σήμερα άφηναν όλους τους σουτέρ ελεύθερους οι αντίπαλοι, όχι μόνο εμένα. Είναι καθαρά ψυχολογικό κομμάτι”, ενώ για το ότι ο Βασίλης Καββαδάς δεν έκανε ούτε ένα σουτ σήμερα είπε: “Ο Βασίλης είναι ατού για την ομάδα. Φταίμε ότι δεν μπορούμε να τον βρούμε. Όλες οι ομάδες κλείνουν σε αυτόν κι αφήνουν τα σουτ… Το ίδιο έγινε και στο Ρέθυμνο…”.

Για το πως διορθώνεται αυτή η εικόνα υποστήριξε ότι “είναι καθαρά ψυχολογικό κομμάτι, πρέπει να πιστεύψουμε περισσότερο. Να μείνουμε ενωμένοι, μετά από τέτοιες ήττες. Είναι δύσκολες οι ήττες αυτές… Πρέπει να δούμε και τι λάθη κάναμε. Ήμασταν επιπόλαιοι στις επαφές, να είμαστε πιο δυνατοί στις φάσεις…”.

Για το τελευταίο σουτ και πώς ήταν η ψυχολογία του είπε: “Θα το ξανάπαιρνα”.

To Top