ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξανθόπουλος: “Θα έχουμε περισσότερη ενέργεια…”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε για την πορεία του Άρη στην Ευρώπη, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στο στο YellowRadio 92,8:

Για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα: «Είχαμε ένα καλό ματς από πλευρά μας, σε μια έδρα που έχουν δυσκολευτεί πολλές ομάδες. Τα Τρίκαλα έχουν καλή ομάδα και μην ξεχνάμε πως και εμείς δυσκολευτήκαμε με τα Τρίκαλα στην έδρα μας. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν καλοί και μέσα από την άμυνα ήρθε μια σχετικά εύκολη νίκη».

Για το ένα παιχνίδι που θα έχει η ομάδα: «Θα έχουμε περισσότερη ενέργεια. Δεν ήταν τόσο τα δυο παιχνίδια, όσο τα ταξίδια. Είχαμε δύσκολα ταξίδια στην Ευρώπη και συνέπεσαν και με ταξίδια στην Ελλάδα. Με το ένα παιχνίδι θα παρουσιαστούμε πιο ενεργητικοί και δεν θα έχουμε αυτά τα κενά διαστήματα».
Για την Ευρωπαϊκή πορεία: «Στη πρώτη φάση της Ευρώπης βγήκαμε πρώτοι και θέλαμε απλά να έχουμε ένα καλύτερο όμιλο στην επόμενη φάση. Με τη πρώτη θέση που πήραμε δημιουργήσαμε περισσότερες προσδοκίες και αυτό να έφερε λίγη πίεση παραπάνω. Εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε τη πίεση. Το μεγαλύτερο κακό στην ομάδα θεωρώ πως έκανε η ήττα από τον Κολοσσό και η κακή εμφάνιση στο Μιλάνο. Δεν περάσαμε στις λεπτομέρειες. Αν δεν είχαμε κάποια άσχημα λεπτά σε Λιθουανία και Βερολίνο, θα περνούσαμε».
Αν έπαιξε ρόλο η απειρία: «Δεν θεωρώ πως έπαιξε ρόλο, καθώς και οι νέοι παίκτες μας και οι ξένοι είχαν δίψα για την ευρωπαϊκή διάκριση και το πάθος που έβγαζαν φαινόταν στα περισσότερα παιχνίδια. Η εμπειρία μερικών παικτών με τη δίψα για επιτυχία κάποιων άλλων γινόταν ένα για το καλό της ομάδας».
Για τις 300 συμμετοχές του: «Περνούν τα χρόνια. Πριν σκεφτόμουν ότι σαν τώρα θυμάμαι που ξεκινούσα να παίζω στην Α1. Τώρα είμαι χαρούμενος που είμαι σε μια ομάδα που ξεκινάει να κάνει κάτι πολύ μεγάλο».
Για το ματς με τον Κόροιβο: «Είναι μια ομάδα που χάσαμε εκτός έδρας. Θέλουμε να κερδίσουμε και Κόροιβο και Καβάλα και να πάμε με πολύ καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σε τέτοια ματς ξεκινάς με την άμυνα και όλα τα υπόλοιπα έρχονται. Μετά με το ένα παιχνίδι στην ενδεκάδα θα έχουμε και την ενέργεια».
To Top