ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Να παίξουμε γρήγορα, όχι βιαστικά”

Τα 24 λάθη του Άρη σε έναν πολύ εύκολο αγώνα με την Κύμη δεν κόστισαν αλλά είναι βέβαιο ότι θα κοστίσουν με πιο ποιοτικό αντίπαλο. Αυτό υπογράμμισε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος, έχοντας απόλυτη επίγνωση της κατάστασης λόγω της εμπειρίας του.

“Κάναμε αρκετά λάθη, με άλλες ομάδες αυτά θα κοστίσουν. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον κι αυτό φαίνεται επιθετικά. Δεν έχουμε ακόμα την χημεία. Γενικά παίξαμε καλή άμυνα στο παιχνίδι, και οι άλλοι μπάσκετ παίζουν, θα σκοράρουν και οι αντίπαλοι. Με προβλημάτισε το ότι κάναμε πολλά λάθη. Να μη ξεφεύγουμε. Να παίζουμε γρήγορα και όχι βιαστικά”, σχολίασε ο Ξανθόπουλος, που αναφέρθηκε και στον επόμενο αγώνα με τα Τρίκαλα: “Θέλω να βλέπω την ομάδα να γίνεται καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Φυσικά μετράει η νίκη και την θέλουμε, δεν τίθεται θέμα. Πρέπει να προσέξουμε. Είναι πλασματική η διαφορά με την Κύμη. Πρέπει να προσέξουμε καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού το Σάββατο, να στηριχθούμε και πάλι στην άμυνά μας, για να κερδίσουμε τα Τρίκαλα”.

Ο Έλληνας πλέι μέικερ πρόσθεσε πως “με προβληματίζει το ότι ακόμα επιθετικά δεν είμαστε αυτό που μπορούμε να είμαστε, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Έρχονται κάποια παιχνίδια συνεχόμενα, ξεκινούν οι διπλοί αγώνες και δεν θα έχουμε τα περιθώρια για πολλές προπονήσεις. Πρέπει να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι στα παιχνίδια και να βάλουμε το κομμάτι της επίθεσης περισσότερο, να γίνουμε καλύτεροι επιθετικά”.

Ο Άρης είναι πιο γρήγορη και πιο αθλητική ομάδα από πέρσι, αλλά αυτό δεν φτάνει σύμφωνα με τον Ξανθόπουλο: “Έχουν φτιάξει μια ομάδα οι προπονητές που στηρίζεται στην αθλητικότητα και την ταχύτητα. Από την αρχή το λέγαμε ότι φέτος θα είναι πιο γρήγορη η ομάδα, πιο αθλητική και εκεί έχει πάει το μπάσκετ. Στην Αμερική, στην Ευρώπη εκεί έχει πάει, απλώς είναι τέτοιο το ελληνικό πρωτάθλημα, που πρέπει να συνδυάσεις και την τακτική. Θα πας σε έδρες όπου οι ομάδες θα παίζουν… ταμπούρια και πρέπει να “διαβάσεις” εκεί πολλά πράγματα”.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην παρουσία του Βίκτορ Σανικίτζε: “Εξαιρετικός παίκτης, πολύ ποιοτικός, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Είναι ο παίκτης που έχει τον λιγότερο χρόνο στην ομάδα και φαίνεται να έχει προσαρμοστεί περισσότερο από κάθε άλλον”.

To Top