ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Πικρή γεύση γιατί μπορούσαμε να προκριθούμε… Όλα χάθηκαν στην Λιθουανία”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην πικρία των παικτών του Άρη, μια και όπως τόνισε η ομάδα μπορούσε να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Eurocup. 
Αναλυτικά τα όσα είπε στην ΕΡΤ3:
Τι τους είπε ο Νίκος Λάσκαρης στα αποδυτήρια:

«Αυτά που μας είπε δεν λέγονται, αλλά το νόημα είναι ότι είναι πολύ χαρούμενος από την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη. Σ’ εμάς έχει αφήσει μια πικρή γεύση, από την στιγμή που είδαμε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Ουσιαστικά χάσαμε την πρόκριση, χάνοντας ένα δικό μας παιχνίδι στην Λιθουανία».

Για την σημερινή νίκη επί της Αρμάνι

«Την θέλαμε πάρα πολύ σήμερα τη νίκη. Δεν ξεχνάμε τι έγινε στο Μιλάνο. Ήταν μια  ντροπιαστική ήττα για εμάς εκεί. Ένας λόγος που μας έδωσε επιπλέον κίνητρο είναι ότι είμαστε η μοναδική έδρα στην Ευρώπη που δεν έχει ηττηθεί και τα καταφέραμε με ένα πολύ καλό παιχνίδι, βελτιώνοντάς την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο».

Για τον κόσμο που ακολούθησε την ομάδα όπου κι αν αυτή έπαιξε:

«Το έχω ξαναπεί και νομίζω ότι δεν γίνομαι κουραστικός, ο κόσμος είναι απίστευτος. Μας ακολούθησε ακόμα και στο Καζάν, ακόμα και στην Λιθουανία, που ήταν πάρα πολύ μακριά. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ξέρουμε ότι τους πογοητεύσαμε σε κάποια παιχνίδι, αλλά πιστέψτε με, η απογοήτευση η δική μας ήταν μεγαλύτερη. Καταφέραμε και ολοκληρώσαμε την ευρωπαϊκή μας πορεία με ψηλά το κεφάλι και τώρα θέλουμε την στήριξη του κόσμου μας στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

Ποια ήταν τα πιο σημαντικά σημεία της φετινής πορείας:

«Μπορούμε να χωρίσουμε την φετινή πορεία μας σε πολλές ενότητες, αλλά πιστεύω πως οι δύο νίκες με την Ούνιξ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον πρώτο γύρο. Στα αρνητικά βάζω την  ήττα στο Μιλάνο, κυρίως για το πως παίξαμε και σίγουρα την ήττα στην Λιθουανία που ουσιαστικά μας απέκλεισε, καθώς ήταν πολύ δύσκολο η Νεπτούνας να κερδίσει την Άλμπα».

To Top