ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: «Τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο, υπάρχει ηρεμία στην ομάδα»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε για τη χθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ, για το αν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στον Νίκο Λάσκαρη και τη σύζυγό του, Τζώρτζια Ευσεβίου.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Είναι επιτυχία γιατί παίζαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα, με τεράστιο μπάτζετ, γεμάτο ρόστερ αλλά εμείς είμαστε πιο ομάδα. Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι καλό, αλλά φάνηκε στο γήπεδο ότι είμαστε πιο ομάδα».

Για τη δήλωση του Δημήτρη Πρίφτη για τον εγωισμό των παικτών: «Ο εγωισμός πάντα παίζει ρόλο σε συνδυασμό με την έδρα και κυρίως τη δυναμική του δικού μας γηπέδου και της ώθησης που μας δίνει ο κόσμος. Χθες ο Μάικ (σ. σ. Πελεκάνος) έπαιξε πολύ καλά παρά τον τραυματισμό του. Αν κάποιος έβλεπε το παιχνίδι στα πρώτα τριάντα λεπτά θα έλεγε ότι ο Αρης δεν θα κερδίσει. Παρόλο αυτά με τη συγκεκριμένη ομάδα, στο συγκεκριμένο γήπεδο και με τον κόσμο γύρισε το παιχνίδι κι αυτή είναι επιτυχία».

Για το ότι ο Άρης δεν προχώρησε σε αλλαγές επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες και τις γενικότερες συνθήκες λειτουργίες της ομάδας: «Είναι ιδανικό το πακέτο στον Άρη, ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Όλα ξεκινούν από το κλίμα στα αποδυτήρια, τη σύνδεση μεταξύ διοίκηση, παικτών και προπονητών. Παίζει ρόλο και η συνέπεια του σωματείου, είναι πολύ σημαντικό στην τωρινή εποχή να πληρώνεσαι στην ώρα σου κυρίως στην Ελλάδα που μάλιστα δεν είναι φυσιολογικό. Η διοίκηση είναι σωστή απέναντί μας κι αυτό παίζει ρόλο. Γενικά στην ομάδα υπάρχει εξαιρετικό οικογενειακό κλίμα και καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς».

Για την «προστασία» και την υποστήριξη των παικτών από διοίκηση και τεχνικό επιτελείο: «Πράγματι υπάρχει ασπίδα κι έχει φτιαχτεί από τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ. Είναι σημαντικό να υπάρχει γιατί ακόμη και μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα η ομάδα μένει συγκεντρωμένη στον στόχο της αλλά και στο να κοιτάξει τον επόμενο αγώνα. Θα υπάρχουν και κακές στιγμές, όπως υπήρξαν, παρόλο αυτά υπάρχει αυτή η ασπίδα για να συνεχίσουμε την πορεία μας».

Για την ουσία της νίκης επί της ΑΕΚ και την μάχη της 3ης θέσης: «Πλέον έχουν την κατάσταση στα χέρια μας αναφορικά με την 3η θέση κι εφόσον κερδίσουμε τους αγώνες που πρέπει να κερδίσουμε. Γιατί η ΑΕΚ έχει να παίξει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Κι εμείς έχουμε δύσκολο πρόγραμμα γιατί θα παίξουμε σε δύσκολες έδρες απέναντι σε καλές ομάδες οι οποίες θα έχουν στόχους, δεν θα είναι αδιάφορες. Θα παλέψουμε για να κρατήσουμε αυτή τη θέση».

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση και για το κατά πόσο οι παίκτες έχουν φθάσει στα όριά τους: «Αν χρειαζόμαστε βοήθεια θα το κρίνει η διοίκηση και ο προπονητής, όχι εγώ. Τα μπάτζετ σίγουρα δεν παίζουν μπάσκετ. Βέβαια αν πάρουμε τις μονάδες των δύο ομάδων (Αρη και ΑΕΚ), η ΑΕΚ αντικειμενικά έχει πιο γεμάτο ρόστερ και καλύτερες μονάδες. Παρόλο αυτά εμείς είμαστε πιο ομάδα. Δεν έγινε αλλαγή από την αρχή της χρονιάς, έχουμε χημεία. Υπάρχουν ευδιάκριτοι ρόλοι, όλοι ξέρουμε γιατί ήρθαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς, δεν υπάρχουν αντιζηλίες, ο καθένας έχει τον ρόλο κι αυτό είναι σημαντικό στο να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα»

Για τις αντιδράσεις του Νίκου Λάσκαρη και της Τζώρτζιας Ευσεβίου: «Δεν είναι μόνο η φερεγγυότητα αλλά και το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά στην ομάδα,. Ηρθαν στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, όποτε μπορούν κάνουν το ίδιο στην Ελλάδα, έρχονται συχνά στα αποδυτήρια και μιλούν στους παίκτες, γενικά είναι χαρούμενοι και το δείχνουν. Είναι χαρούμενοι και με την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο γήπεδο».

To Top