ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Χαρούμενος που υπέγραψα στον Άρη, μεγάλο βήμα για την καριέρα μου”

Τη χαρά του για την έλευση του στον Άρη εξέφρασε ο Βασίλης Ξανθόπουλος τονίζοντας ότι είναι χαρούμενος που ανήκει πλέον στους κίτρινους.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την μεταγραφή του στον Άρη: «Είχα κάνει μια συζήτηση με τον κύριο Σκουρτόπουλο και τον κύριο Πρίφτη. Είχα πει και στους δύο ότι ήθελα να περιμένω κάποιο διάστημα για εξωτερικό. Δεν ήθελα να περιμένω πολύ, όπως πέρυσι που έκλεισα τελευταία στιγμή. Ήρθε και το ενδιαφέρον απ’ τον Ολυμπιακό που δεν κατέληξε σε συμφωνία. Είδα τι είναι καλύτερο για μένα, όμως έπαιξε μεγάλο ρόλο η παρουσία στο Eurocup, αλλά και η παρουσία του Δημήτρη Πριφτή».

Για τον Ολυμπιακό: «Άλλαξε το πλάνο της ομάδας και τελικά δεν υπέγραψα εγώ, αλλά ο Αθηναίου. Όλα γίνονται για κάποιον σκοπό. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Άρη, είναι ένα μπασκετικό σωματείο με απαιτητικό κόσμο. Όταν έχεις φιλοδοξίες είναι μεγάλο βήμα να πας σ’ αυτή την ομάδα».

Για το πλάνο που υπάρχει για την επόμενη σεζόν: «Το πλάνο που έχω ακούσει απ’ τον Δημήτρη Πρίφτη ακολουθείτε, απ’ όσο ξέρω. Βλέπω τις κινήσεις να υλοποιούνται. Μου άρεσε το πλάνο του Πρίφτη, αγωνιστικά. Το πώς θα μεγαλώσει ο Άρης, δεν μπορεί να γίνει απ’ τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει να γίνουν σταθερά βήματα, να υπάρξει εξυγίανση, να σβήσουν τα χρέη και αργά και σταθερά να ανέβει επίπεδο. Αυτά που έχω δει απ’ την εμπειρία μου πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος».

Για τον κόσμο του Άρη: «Είναι ξεχωριστός γιατί είναι μπασκετικός. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη να έχει τον κόσμο δίπλα του. Είναι και το γήπεδο απίστευτα μπασκετικό, ίσως το καλύτερο στην Ελλάδα».

To Top