ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Απαιτητικοί είμαστε και εμείς οι ίδιοι! Ένα μεγάλο μπράβο στον Θοδωρή, όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει…”

Ο Άρης έπρεπε να αντιδράσει και αντέδρασε. Όχι όμως μόνο για τον κόσμο ή τη διοίκηση που δικαίως έχουν απαιτήσεις, αλλά για τους ίδιους τους εαυτούς τους οι παίκτες, όπως δήλωσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, από τους πιο έμπειρους παίκτες του φετινού Άρη.

Ο Έλληνας πλέι μέικερ επεσήμανε αρχικά πως “έπρεπε να αντιδράσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι όπως είναι φέτος ο Άρης καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος, η διοίκηση και εμείς οι ίδιοι όμως, είμαστε απαιτητικοί. Είναι φυσιολογικό μετά τις δυο ήττες να αισθανθήκαμε άσχημα και με τους εαυτούς μας. Ειδικά το παιχνίδι με τον Κόροιβο που χάσαμε, μας πείραξε πάρα πολύ, γιατί  ήταν δικό μας παιχνίδι και το χάσαμε στο τέλος. Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι (με την Τράμπζονσπορ), ίσως το καλύτερο μας παιχνίδι φέτος, γιατί παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο. Μαζί με τη Μπάνβιτ είναι από τις ομάδες που βάζουν τους περισσοτέρους πόντους και τους κρατήσαμε πολύ χαμηλά στο σκορ. Κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους”.

Ρωτήθηκε αν ακολούθησαν πιστά το πλάνο του συγκεκριμένου αγώνα και απάντησε ότι “σε έναν αγώνα 40 λεπτών είναι εύλογο ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις και να κάνεις τα πάντα σωστά. Δεν είμαστε ρομπότ, όμως στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κάναμε σωστά αυτά που έπρεπε, ακολουθήσαμε το πλάνο και ήρθε αυτή η νίκη και είναι πολύ σημαντικό με τη διαφορά που ήρθε γιατί πλέον αν θέλουν να μας περάσουν πρέπει να κάνουν δύο παραπάνω νίκες από εμάς”.

Ρωτήθηκε να σχολιάσε και την εμφάνιση του Θόδωρου Ζάρα και απάντησε: “Ένα μεγάλο μπράβο στον Θοδωρή, γιατί όλοι ξέρουμε μέσα στην ομάδα τι μπορεί να κάνει και σήμερα του βγήκε το παιχνίδι. Δεν ήταν μόνο επιθετικά καλός αλλά και αμυντικά. Επίσης θεωρώ ότι ήταν πολύ καλός και ο Τσούπκοβιτς σήμερα, ο οποίος το τελευταίο καιρό δεν είχε πολύ ενεργό ρόλο, αλλά μπήκε μέσα και έπαιξε πολύ καλά. Το καλό με τη φετινή ομάδα είναι ότι σε κάθε αγώνα μπορεί να βγει κάποιος, να πάρει την ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσει στη νίκη”.

To Top