ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξαφνική εμπλοκή στο Eurogroup! O Σόιμπλε δεν επέτρεψε να εκταμιευτεί ολόκληρη η δόση

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δημοσίευμα των Irish Times εκταμιεύτηκε μόνο το 1,1 δισ. αντί για 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, το Eurogroup ολοκληρώθηκε και εκταμιεύτηκε μόνο 1,1 δισ. Η επόμενη δόση σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις θα κριθεί σε νέο Eurogroup στις 24 Οκτωβρίου.  Πιθανότατα ο λόγος που δεν εκταμιεύεται ολόκληρη η δόση είναι πως το ελληνικό κράτος δεν έχει δώσει λεφτά στους ιδιώτες για τα χρέη προς αυτούς

Τις τελευταίες ημέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε είχε δείξει τα δόντια του απέναντι στην Ελλάδα στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα και προς το ΔΝΤ πως δεν θα υποχωρήσει εύκολα απέναντι στο ελληνικό χρέος.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες από ανταποκρίσεις στις Βρυξέλλες, θέλησε να τιμωρήσει την Ελλάδα και εισηγήθηκε όχι μόνο να κοπεί στα δύο η δόση των 2,8 δισ. ευρώ, αλλά να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως είχαν καλυφθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Η εισήγηση αυτή με παρέμβαση πολλών ευρωπαίων υπουργών οικονομικών τελικά δεν έγινε δεκτή, αλλά στην Ελλάδα δεν δόθηκε ολόκληρη η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Αντίθετα, δόθηκε μόλις 1,1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με επίσημη δικαιολογία πως η χώρα δεν έχει πληρώσει τα χρέη της προς τους ιδιώτες.

To Top