Ξεκάθαρος ξανα ο Σίλβερ: “Δύσκολα η νέα σεζόν θα ξεκινήσει πριν τον Γενάρη”

Ο Άνταμ Σίλβερ επανέλαβε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η σεζόν 2020/21 του ΝΒΑ να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δύσκολες διαπραγματεύσεις ενόψει.

ΟΆνταμ Σίλβερ ήταν για ακόμα μία φορά σαφής: Η σεζόν 2020/21 είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Κομισάριος της λίγκας παρέθεσε την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη των τελικών, μιλώντας για τα θέματα της λίγκας. Και όταν η κουβέντα πήγε στην επόμενη σεζόν, επανέλαβε αυτό που είχε πει πριν από περίπου δέκα μέρες.

“Το νωρίτερο που μπορεί να ξεκινήσει η σεζον είναι τα Χριστούγεννα, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί αυτό τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σίλβερ, για να προσθέσει: “Αν ξεκινήσουμε τον Γενάρη, τότε αυτό σημαίνει ότι τα training camps θα έχουν ξεκινήσει τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη και τους παίκτες όμως. Βίωσαν την μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ. Πολλοί από αυτούς δεν σταμάτησαν να προπονούνται ούτε στην διακοπή. Οι τελικοί θα ολοκληρωθούν μέσα Οκτωβρίου και όλοι θα χρειαστούν ένα διάλειμμα, τόσο σωματικό όσο και πνευματικό”.

Ο Κομισάριος της λίγκας παραδέχθηκε στην συνέχεια ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ένωση Παικτών θα είναι δύσκολες, αφού οι οικονομικές συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά λόγω της απώλειας εσόδων που υπάρχουν τόσο εξαιτίας του κορονοϊού όσο και λόγο της κόντρας με την Κίνα, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργήσει πρόβλημα σε θέματα όπως το σάλαρι καπ και το ύψος των μισθών: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Νομίζω όμως ότι αν δουλέψουμε πάνω σε αυτά, τότε θα λυθούν. Έχουμε μία καλή σχέση με τους παίκτες, μοιραζόμαστε πληροφορίες και κοιτάζουμε διάφορα σενάρια. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα υπάρχουν προβλήματα και θα έχουμε κάποιες δύσκολες διαπραγματεύσεις, αλλά περιμένω να δουλέψουμε πάνω σε αυτά, όπως κάνουμε πάντα”.

Κλείνοντας, ο Κομισάριος της λίγκας εμφανίστηκε πάντως συγκρατημένα αισιόδοξος: “Δεν πιστεύω ότι έχουμε θέματα που δεν μπορούν να λυθούν. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ένταση σε αυτές τις συζητήσεις. Θεωρώ ότι όλοι καταλαβαίνουν τα δεδομένα που ισχύουν πλέον”.

To Top